LIVERPOOL, ENGLAND - JANUARY 03: Christian Eriksen of Tottenham Hotspur battles for the ball with Leighton Baines and Tom Cleverley of Everton during the Barclays Premier League match between Everton and Tottenham Hotspur at Goodison Park on January 3, 2016 in Liverpool, England. (Photo by Dave Thompson/Getty Images)

Christian Eriksen i tæt fight med Evertons Leighton Baines og Tom Cleverley i en Premier League kamp på Goodison Park den 3. januar, 2016. Liverpool, England. (Foto Dave Thompson/Getty Images).

Efter en storslået karriere som fodboldspiller er 38-årige Thierry Henry nu ekspert-kommentator på SkySports. Franskmanden ser frem til søndagens storkamp i Premier League mellem Tottenham og Manchester City og er trods en fortid i Arsenal, ikke bleg for at udråbe Eriksen og Co. som seriøse udfordrere til Premier League-guldet denne sæson.

 

Med mere end 20 år som professionel fodboldspiller på allerhøjeste internationale niveau, har Henry’s ord mere tyngde end hvad tilfældet er hos så mange andre i fodboldindustrien.

Henry: “Tottenham kan vinde ligaen”

På søndag er der flere storkampe i Premier League, herunder Manchester City som hjemme tager imod Tottenham. Om Londonholdet udtaler Henry sig rosende. Her først om træner Mauricio Pochettino:

“Tottenham gør det så godt for tiden og de har et godt hold. Jeg troede aldrig i mit liv jeg skulle sige dette, men jeg tror de kan vinde ligaen og fortjener en masse ros. Hvad der manglede på White Heart Lane var vedholdenhed og stabilitet og for en gangs skyld udviste Daniel Levy tålmodighed med holdets manager Mauricio Pochettino. Han er den rette træner for Tottenham.”

Tottenham har gode unge spillere

Dernæst roste Henry flere konkrete spillere, herunder danske Christian Eriksen:

“De har en masse unge spillere og de fungerer ikke blot som reservespillere, men er en vigtig del af holdet. De har en kanon målscorer, mens Christian Eriksen kan smide pasningerne. Moussa Dembele har god spilforståelse og kan holde på bolden, mens også Dele Alli er en stor spiller. Desuden har de en god målmand og det betyder meget.”

Afsluttende i sin kommentar på Skysports.com understregede Henry sin beundring for Tottenham denne sæson:

“Pochettino er en god træner og han skaber en tro i klubben på at holdet kan vinde ligaen. Og ja. Jeg tror de kan vinde ligaen.”

Det besnærende kampprogram søndag den 14. februar ser således ud:

Arsenal vs. Leicester kl. 13.00; Aston Villa vs. Liverpool kl. 15.00; Manchester City vs. Tottenham kl. 17.15

Alle kampe vises på TV3 Sport 2.

Læs her mere om Tottenhams spirende stadionplaner