Champions League er en fantastisk turnering, hvor fantastiske øjeblikke binder fodboldverdenen sammen. 

Af: KRISTIAN SKOVBY

10. Terry glider i Moskva, 2008

(Photo by Michael Steele/Getty Images)

Mr Chelsea, i Moskva, Abramovichs hjem. Efter Cristiano Ronaldo missede sit straffespark, havde John Terry chancen for at give the Blues deres første europæsiske titel nogensinde. Med banen fyldt med vand, gled Chelsea-stopperen og ramte ydersiden af stolpen. Van der Sar redede derefter Nicolas Anelkas straffespark og dermed kunne United juble over triumfen.

9. United vinder for “the Busby Babes”, 2008

(Photo by John Peters/Manchester United via Getty Images)

Med tiden, er denne finale bedre kendt for John Terrys brændte straffespark, end romancen for Manchester Uniteds trumf på 50-årsjubilæet for Munchenkatastrofen. Det var Sir Bobby Charlton, der førte holdet op til at få overrakt trofæet.

8. 18-årige Patrick Kluviert hjælper Ajax til at detronisere Milan: Ajax 1 AC Milan 0, 1994/95 finale

(Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images)

Milan var kongerne af Europæisk fodbold, men Ajax havde Edgar Davids. De havde også De Boer, Clarence Seedorf, Marc Overmars og Patrick Kluviert. Selvom, at Ajax havde slået Milan to gange i gruppespillet, var Louis van Gaals mænd – med et aldersgennemsnit på 23 – stadig underdogs.

Kampen nærmede sig ekstra spilletid, da Louis van Gaal valgte at sætte sin bare 18-årige angriber på banen. Dette gav pote og i det 85. minut scorede Kluivert og sikrede Ajax titlen.

7. Drogba afgører straffesparkskonkurrence: Bayern 1 Chelsea 1(Chelsea vinder 4-3 på straffe) 2011/2012 finale

(Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

Med et hovedstødsmål i overtiden, havde Drogba allerede ødelagt Bayerns drømme om, at de endnu engang havde slået et engelsk hold i finalen. Men i straffesparkskonkurrencens sidste spark, steppede Drogba op til sit sidste skud i en Chelseatrøje og sendte Manuel Neuer den forkerte vej og gav Chelsea Champions League trofæet for første gang i klubbens historie.

6. Kahn fører Bayern til Champions League triumf: Bayern Munchen 1 Valencia 1(Bayern vinder 5-4 på straffe)

Mandatory Credit: AllsportUK /Allsport

Kahn redede Mauricio Pellegrinos straffespark og sikrede Bayern sejren. Men Kahn, der havde tabt finalen nogle år forinden, løb i stedet for at juble, over til Santiago Canizares, der lå på mållinjen og græd og trøstede ham.

Se de største øjeblikke på næste side: