Det er april måned og det betyder én helt bestemt ting i engelsk fodbold: Det er tid til den årlige FPA Award. Her bliver engelske spiller, både mænd og kvinder, hyldet for deres insats igennem den seneste sæson af “The Professional Footballers’ Association”. Men det er ikke blot den enkelte spiller der hyldes, der bliver også sammensat et hold, at de bedste spiller fra alle PL holdene. Dette bliver kåret som Årets Premier League hold. I år er det ikke svært at se, hvilken holdtrøje der er repræsenteret flest gange.

PRAGUE, CZECH REPUBLIC - AUGUST 30: Eden Hazard of Chelsea is congratulated by teammate Gary Cahill after scoring his side's second goal during the UEFA Super Cup match between Chelsea and Bayern Muenchen at Eden Stadium on August 30, 2013 in Prague, Czech Republic. (Photo by Chris Brunskill Ltd/Getty Images)

 

Chelsea er dominerende på Årets Preimer League Hold 

Det hold, som er bedst repræsenteret ved Årets PL hold må siges, at være Chelsea. De udgør intet mindre end halvdelen af holdet, med deres 6 spillere. Her kommer en gennemgang af alle spillerene på Årets PL hold:

Målmand

David De Gea
Målmand, Manchester United.

Forsvar

John Terry
Center forsvar, Chelsea

Garry Cahill
Center forsvar, Chelsea

Ryan Bertrand
Venstre back, Southampton

Branislav Ivanovic
Højre back, Chelsea

Midtbane

Nemanja Matic
Midtbane, Chelsea

Philippe Coutinho
Midtbane, Liverpool

Eden Hazard
Midtbane, Chelsea

Akexis Sanchez
Midtbane, Arsenal

Angreb

Deigo Costa
Angriber, Chelsea

Harry Kane
Angriber, Tottenham

Sidste årets dominerende hold er fylder ikke meget i 2015.

Forrige år var de tre mest dominerende hold Chelsea (3), Liverpool (3) og Manchester CIty (2). I år er Manchester City slet ikke repræsenteret og Liverpool er gået fra hele 3 spiller til kun én. Fordelingen af holdene var således bedre i 2014 end den er det i år. Chelsea har uden tvivl været det spillende hold i Årets Premier League, og det afspejles også af årets Premier League hold. Hele to spiller fra Chelsea har sågar formået at befinde sig på både 2014 holdet og 2015 holdet. Midtbanespilleren Eden Hazard og  forsvarsspilleren Garry Cahill er gengangere og for førstnævnte er det hele 3. år i træk på PFA’s Premier League for sæsonen.