Det skulle have været en lovende karriere, den unge midtbanespiller fra Schweiz havde i vente. Lige fra han var 15 år gammel, var den unge Adilson Varela i landsholdets søgelys, der spåede ham til at blive en kommende stjerne. Men da han lige efter sin fødselsdag blev solgt til Sunderland, blev verden hurtigt en lidt anden for den schweiziske stjerne, da han blev anklaget for 2 voldtægter, hvor den ene var en ung pige under den seksuelle lavalder.

6 år i Basel – ude og inde

Varela nåede at være i Basel i 6 år, men blev på baggrund af træner uenigheder, lånt ud i et enkelt år til Sevillas B hold, Sevilla Atlético. I Sevilla gik det noget bedre for den unge schweizer, hvor det blev til 22 kampe i den spanske liga. Han var ikke kendt som den store mål tyv i Sevilla, men blev også placeret som en stopklods, på den defensive midtbane. Efter et år i Sevilla vendte Varela tilbage til Schweiz, hvor han igen prøvede lykken i FC. Basel. Den tidligere træner, som Varela havde haft uenigheder, var blevet fyret, og dette var med til at give den schweiziske midtbanespiller en chance til.
”Cabral” som Adilson Varel´s kaldenavn var, havde nogle gode år i FC Basel, hvor han nåede at spille næste 100 kampe, som general på den defensive midtbane.

Tur/Retur til Premier League og Sunderland

I år 2013 blev Varela solgt til Sunderland i England, hvilket vurderes til at være et godt skifte for den schweiziske midtbanespiller, der efterhånden var kommet i sin fodboldkarrieres efterår.

Sunderland snuppede Varela på en ”fri transfer” og blev oprindeligt købt, for at forstærke den i forvejen bredde midtbanetrup i den engelske klub. Det blev kun til en enkelt officiel kamp for Sunderland, der på trods af trænerskifte, aldrig fik brugt den store schweiziske general.

Anklager om 2 voldtægter blev sidste farvel til Adilson Varela

Det endte med at blive en turbulent tur til England for Cabral.
i 2015 blev han ikke bare anklaget for 1 voldtægt af en ung kvinde men 2.

For at gøre ondt værre for Varela var den ene af de 2 kvindelige anklagere, ikke bare en ung kvinde, men en 15-årig ung pige, der i forhold til hendes unge alder, er under den seksuelle lavalder ifølge engelsk lov.

Den unge engelske pige havde klare beviser, da politiet fandt et brugt kondom i skraldespanden på værelset, hvor den påstået voldtægt var fundet sted, så sagen så ikke god ud for den schweiziske fodboldspiller.

 

Frikendt men fyret i Sunderland

Vdnepr-basel_3arela endte utroligt nok med at blive frikendt i en retssag, der strakte sig over en lang periode. Dommeren vurderede at der ikke var tale om en voldtægt, men at kvinderne havde haft et sexuelt forhold til den anklaget Varela.

Det var specielt den unge 15-åriges piges forklaring, der fik dommeren til at tvivle på sagen, da det kom frem i retten, at hun havde været sammen med en række professionelle fodboldspillere. Varela blev derfor frifundet fra anklagerne om voldtægt, og kunne forlade retten som en næsten fri mand.

Varela blev nemlig på baggrund af den lange retssag, stemplet som voldtægtsmand af familie, venner og offentligheden, hvilket han også udtalte i retten, hvilket han krævede erstatning for.

Varela udtalte, at han i tiden imens retsagen stod på, måtte låne penge, og bo hos en god ven, da den anklagede Varela følte sig overvåget af politiet.

Frikendelse fik karrieren til at fortsætte

Efter den meget omtalte retssag i England, tog Varela videre til Genoa for at fortsætte fodboldkarrieren. Mange fodboldspillere er nødt til at droppe fodboldkarrieren efter skandaler som denne, men frikendelsen og udviklingen i sagen, gjorde at Varela godt kunne fortsætte uden for Englands grænser.

Varela er i dag en fast del af FC. Zürichs hold, hvor den 27-årige midtbanespiller, forventes at afslutte sin turbulente karriere.