Ousmane Dembélé er et af de dyreste indkøb i FC Barcelonas historie. Når det kommer til lønnen, ligger franskmanden også iblandt de dyre drenge i klassen hos den catalanske storklub. Det tyske magasin, Der Spiegel, har afsløret, hvad franskmanden tjener.

(Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images)

I øjeblikket er Ousmane Dembélé dog ukampdygtig for catalanerne, idet han sidder over med en lårskade, som formentlig holder ham ude resten af året. Det er dog ikke økonomien, franskmanden skal bekymre sig om. En særdeles attraktiv hyre er han nemlig blevet givet.

Det kan det tyske magasin Der Spiegel afsløre. Magasinet har netop offentliggjort franskmandens lønvilkår i den hæderkronede klub. Ved hjælp af Football Leaks har de fået adgang til angriberens aftale med FC Barcelona. Heri står der, at han får en grundløn på 12 millioner euro om året, svarende til 90 millioner danske kroner.

Det svarer til fem gange mere end den løn, som den franske angriber modtog hos Borussia Dortmund. Foruden den fornuftige løn på 12 millioner euro pr. år, så modtog han også omtrent 3 millioner i en såkaldt sign-on fee, som spillere normalt modtager, når de skifter klub.

FC Barcelona måtte betale 105 millioner for Dembélé, foruden 40 millioner euro i variabler. Der Spiegel kan også afsløre, hvorledes disse variabler er blevet fordelt.

For det første skal Barca betale 5 mio. euro for hver 25. kamp Dembélé optræder i trøjen, dette gælder dog højest op til 100 kampe. Altså i alt 20 mio. euro. Dertil kommer 5 mio. euro hver gang man vinder Champions League, maksimalt to gange. Altså et tillæg på 10 mio. euro.

Afslutningsvis er der også en klausul, som gør, at Barca skal betale Dortmund 5 mio. euro hver gang man deltager i Champions League, også maksimalt to gange.

SE OGSÅ: London-opgør: Rødt kort og fem mål i nervepirrende drama