af: Emil Plovgaard

Liverpools assistenttræner i det meste af denne sæson, Zeljko Buvac, forlod med omgående virkning sin stilling hos The Reds tidligere på sæsonen. Efter et uafgjort resultat mod Stoke City i Premier League var han pist væk. Det skriver The Times.

Foto: Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images

Avisen hævder, at der var kommet knas i forholdet mellem Klopp og Buvac. Sidstnævnte var efter sigende kommet længere og længere væk fra det øvrige trænerteam på Anfield. En 17-årig alliance mellem Klopp og hans højre hånd var kommet til kort.

The Times skriver, at Buvac end ikke var med til at analysere videooptagelser i pausen med Klopp, som han normalvis gjorde. Han valgte i stedet at sidde for sig selv i et helt andet hjørne af omklædningsrummet på Anfield. Liverpool spillede 0-0 mod Paul Lamberts mandskab i den kamp.

Det er endnu uvist, om Buvac vender tilbage til Liverpool, og genoptager det lange samarbejde med Jürgen Klopp. Et samarbejde, som begyndte hos den tyske klub Mainz, og snart har været i to årtier.

Men eftersom bosnieren valgte at trappe ned på et tidspunkt, hvor holdet er på vej til storslået succes, er det højst usandsynligt, han nogensinde kommer tilbage igen.

Avis: Liverpool-skifte er 99 procent sikkert

Liverpool har afslået de rygter, der har floreret i fodboldpressen, heriblandt den historie om, at Buvac skulle have haft et skænderi med Klopp, og at han som følge heraf skulle have forladt klubben. Klubben indrømmede dog, at han ikke vender tilbage i denne sæson på grund af personlige årsager.

Buvac har længe været anset som hjernen i kontrolrummet, og han blev da også sat i forbindelse med Arsenal-jobbet tidligere på måneden. Efter sigende skulle han også have holdt møder med London-klubben.

Sikkert er det dog, at noget markant er sket, som endnu ikke har set offentlighedens lys. For hvordan kunne det gå så vidt, at Buvac forlod klubben på så vigtigt et tidspunkt i sæsonen?

Afsløring: Her er de 20 rigeste klubber i Europa

Hans overraskende opførsel i kampen mod Stoke – hvor han end ikke var med til at analysere kampen – vidner om et alvorligt knæk i forholdet mellem de to trænere.

En artikel fra det tyske magasin, Welt, beretter tidligere på måneden om, at forholdet mellem de to tidligere venner havde været køligt i et stykke tid.

Welt skriver også, at grunden til, Buvac var blevet vred, var fordi Klopp havde tilføjet yderligere personale til sin stab, og Buvac derfor skulle have følt sig overset.

Top 5: De bedste finaler i Champions League