Af Anders Lang Jensen

Det er langt fra de færreste spillere i denne fodboldverden, som får et tilbud fra selveste Real Madrid. Kongeklubben fra den spanske hovedstad er blandt få klubber i verden, der regnes blandt de største i historien.

Photo by Denis Doyle/Getty Images

Derfor er det svært at sige nej til en klub af den kaliber, som Los Blancos trods alt er. Det er dog ikke noget, der blev en realitet, da den spanske storklub tilbage i 2007 var særdeles lune på den nuværende danske landsholdsanfører Simon Kjær.

Dengang tørnede den danske viking ud for FC Midtjylland og var blot 18 år gammel. Her var Kjær et kæmpe talent på den jyske hede. Det tiltrak interesse fra selveste Real Madrid. En enkelt prøvetræning blev det til for den danske kæmpe, og Los Blancos sendte et bud på Kjær.

”Vi søgte en ung midterforsvarer med henblik på i første omgang at spille for Real Madrid Castilla (Real Madrids B-hold, red.) og udvikle sig der, en spiller, som både kunne forsvare højt og lavt i banen, og som kunne føre bolden frem med fødderne” siger Miguel Angel den daværende chefscout for Real til Ekstra Bladet.

”Simon passede perfekt på den profil, så vi inviterede ham til prøvetræning i klubben, så han kunne se på forholdene, og vi kunne lære ham bedre at kende. Vi ville gerne have haft ham.”

Et bud kom i indbakken hos den jyske storklub, men buddet var simpelthen ikke tilfredsstillende nok. ”Jeg solgte ikke Simon Kjær til Real Madrid, fordi buddet fra dem var alt for lavt. De bød 600.000 euro (4,5 mio. kr.), og det var alt for lidt”, siger Jens Ørgaard, daværende sportsdirektør for FC Midtjylland.

I stedet for mægtige Real Madrid skiftede Kjær ikke længe efter til italienske Palermo. Denne sommer blev det så endelig til en kontakt den spanske liga, da storklubben Sevilla hentede Kjær.