En streng og stram lønstruktur hos Tottenham har denne sommer givet problemer hos enkelte spillere, der muligvis øjner at tjene flere penge hos en anden klub end Christian Eriksens Spurs.

Af Anders Lang Jensen

Photo Getty Images

Økonomien er et ømt punkt hos mange fodboldspillere, og de øvrige topklubber i det engelske holder skarpt øje med konkurrenterne fra Tottenham Hotspur. Her har chairman i London-klubben, Daniel Levy, nu over en længere periode fastholdt et stramt lønbudget.

Det har bl.a. betydet et salg af Kyle Walker, som rejste til konkurrenterne fra Manchester City, og nu kan en anden defensivstjerne hos Mauricio Pochettinos mandskab blive fristet af højere summer på kontoen.

Photo Getty Images

De forsvarende engelske mestre i Chelsea med italienske Antonio Conte planlægger nemlig at tilbyde et væsentlig bedre kontrakt til den belgiske Toby Alderwiereld. Dermed kan den brølstærke stopper blive fristet af klubben på Stamford Bridge, hvilket vil give titelvinderne gode kort på hånden.

Ifølge det engelske medie, Sunday Times, har Chelsea forhørt sig hos den belgiske landsholdsspiller og om en mulig interesse i at skifte klub tværs over London. Den 28-årige forsvarsspiller har de senere sæsoner dannet et super makkerpar med landsmanden Jan Vertonghen.

Photo Getty Images

Men med en kontrakt på angiveligt et basisbeløb hver uge på £49.000 er Chelsea mere end klar til at fordoble dette for at hente belgieren. De senere dage har der været skriverier omkring en mulig kontraktforlængelse med Spurs, men netop lønnen skulle være et problem i jagten på enighed parterne imellem.

Hvis belgieren fortsat kræver højere løn, end Tottenham vil tilbyde, kan det ende ud i et salg denne sommer, hvis Spurs ønsker at tjene penge inden kontraktudløb.