Det er nu endelig officielt, at Ajax køber Kik Pierie i Heerenveen på en fem-årig aftale. Dermed tyder det på, at Matthijs de Ligt ikke er at finde i den hollandske hovedstad til sommer.

af: Emil Plovgaard

Kik Pierie Ajax
Foto: Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images

Igennem længere tid har Kik Pierie været rygtet til Ajax. Nu er et skifte blevet offentliggjort.

Således skriver Ajax på sin hjemmeside, at man har skrevet kontrakt med den 18-årige midtstopper, der kommer til klubben fra Heerenveen.

I sidste uge blev spilleren da også spottet på Ajax’ træningsanlæg, så det har ikke ligefrem været et skjult skifte, der har været under opsejling.

De hollandske medier manglede bare at sætte en slutdato på, hvornår et skifte ville blive annonceret. Og det er altså nu sket.

Ajax bekræfter nemlig, at Kik Pierie er på kontrakt i klubben fra denne sommer.

LÆS OGSÅ: DRAMA I TORINO: Ajax slår Juventus ud efter forrygende kamp

En sum er endnu ikke blevet offentliggjort, men hollandske De Telegraaf skriver, at den hollandske hovedstadsklub formentlig har givet i omegnen af 5 millioner euro – 35 millioner danske kroner – for den 18-årige centerback.

Den hollandske U19-landsholdsspiller, der dog blev født i Boston, kom igennem ungdomsrækkerne hos Heerenveen, og siden da har han optrådt 67 gange for den hollandske klub, der har hjemme i Frisland-regionen.

18-årige Pierie er Ajax’ anden sommer-signing. Således kommer også Razvan Marin hentet til klubben fra Standard Liege.

Ankomsten af Kik Pierie kan tyde på, at Matthijs de Ligt nærmer sig et exit. Han rygtes blandt andet til FC Barcelona og Bayern München til sommer.