Det forventes, at Ajax mister et af holdets helt store profiler i denne sæson, Matthijs de Ligt, når sommerens transfervindue begynder. Både FC Barcelona og Bayern München siges at være bejlere til den unge hollænder.

Matthijs de Ligt
Foto: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Den unge hollandske forsvarsspiller, Matthijs de Ligt, der i øjeblikket tørner ud for Ajax, har været en sand nydelse i denne sæson.

Han og holdet er kommet frem til kvartfinalerne i Champions League, mens man også har en gylden chance for at løfte trofæet i Æresdivisionen inden længe.

Den 19-årige De Ligt forventes dog at forlade klubben sammen med Frenkie de Jong, når denne sæson slutter.

LÆS OGSÅ: Mourinho: Disse hold går videre i Champions League

Det er mest sandsynligt, at De Ligt følger med sin landsmand til Barcelona, men han kan også blive fristet af et skifte til München.

”Der er ikke nogen chance for, at han bliver hos Ajax,” fortæller klubbens træner, Erik ten Hag, til den tyske avis, Suddeutsche Zeitung.

”Der er så mange interesserede klubber. Han forlader os til sommer, men jeg ved ikke, om han helst vil til Bayern eller Barcelona.”

Juventus, Liverpool og begge Manchester-klubberne er også sat i forbindelse med den unge Ajax-spiller. Det forventes, at han vil afvise muligheden for at spille i Premier League. I hvert fald i denne omgang.

Van Gaal til De Ligt: Tag til Barcelona!

Den tidligere Manchester United-træner, Louis van Gaal, så gerne, at teenageren skifter til Camp Nou.

”De Ligt i Juventus? Jeg mener, at han kan spille i enhver turnering,” fortæller van Gaal til det hollandske medie, Ziggo Sport.

”I Italien er de suværene til at forsvare, så han kan bedst udvikle sig dér, men hvis jeg havde chancen, skiftede jeg til Barcelona.”

”De har midtstoppere, som ikke er for gode, så han ville få fast spilletid. Ellers ville jeg skifte til Manchester City. Jeg mener heller ikke, at deres midstoppere er alt for gode.”