Alarmberedskabet i den belgiske hovedstad Bruxelles er skruet op til det højeste efter at der er kommet nye mistanker og frygt for terrorangreb. Det betyder at aktiviteter i alle offentlige sammenhænge, der kræver tilstedeværelse af politi er blevet beordret aflyst. Det betyder at alle større fodboldkampe i den belgiske hovedstad er aflyst.

Efter terrorangrebet i Paris, der blandt andet involverede Stade de France, hvor venskabskampen mellem Frankrig og England blev afholdt, så er terrorberedskabet i hele Europa blevet øget. Men særlig Belgien har mange efterretningstjenester haft deres øje på efter det viste sig at flere af terroristerne stammede fra terrorceller i den belgiske hovedstad.

LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 05: Steven Defour of Anderlecht during the UEFA Europa League match between Tottenham Hotspur and RSC Anderlecht on November 5, 2015 in London, United Kingdom. (Photo by Catherine Ivill - AMA/Getty Images)

Steven Defour fra Anderlecht – Anderlecht skulle have spillet mod Lokeren, en kamp der er blevet aflyst pga øget trusselsberedskab i Bruxelles (Photo by Catherine Ivill – AMA/Getty Images)

Ministerpræsidenten beordrer alle kampe aflyst

Den belgiske ministerpræsident Rudi Vervoort har besluttet at der ikke må afholdes offentlige aktiviteter i supermarkeder, offentlige bygninger og sportslige konkurrencer i nogle af Bruxelles 19 kommuner. Dette betyder blandt andet at alle fodboldkampe er blevet aflyst som eksempelvis kampen mellem Anderlecht og Lokeren, der er blevet udskudt til et senere tidspunkt.

Grunden til aflysningerne er, at alt muligt politimandskab skal være parat til aktioner andetsteds i Bruxelles.

Læs også: Rørende opfordring fra berørt fransk spiller