På den anden side af Atlanten er der kommet nye regler i fodbold. Det er vel og mærke i den type fodbold som amerikanerne kalder soccer, og ikke i USA darlingen Amerikansk Fodbold.

MANCHESTER, ENGLAND - MARCH 25: Michael Carrick of Manchester United goes up for a header with Edin Dzeko of Manchester City during the Barclays Premier League match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford on March 25, 2014 in Manchester, England. (Photo by Alex Livesey/Getty Images)

(Photo by Alex Livesey/Getty Images)

Efter retssager i USA om hovedskader har det Amerikanske Fodbold Forbund indført en række nye guidelines for trænere og foreninger. En af disse er, at man ikke må træne børn under 11 år i hovedstød, mens man kan introducere en let træning i hovedstød i alderen 11-13 år.

“Storslået sejr” for fodbolden

Den ledende advokat – Steve Berman – der har fået presset reglerne igennem i det Amerikanske Fodbold Forbund beskriver det som en “storslået sejr” til det engelske magasin Metro.co.uk:

“Dette er en storslået sejr, der vil påvirke millioner af unge fodboldspillere over hele landet (red. USA), og vi er stolte af at kunne bidrage med disse forbedrede sikkerhedsforhold ved fodbolden.”

Hvorvidt der skal indføres lignende sikkerhedsforanstaltninger i kampsporten Amerikansk Fodbold er ganske uvist. Men det naturlige spørgsmål melder sig:

Skal vi indføre samme forbud mod hovedstødstræning for børn i Europa?

Læs også: Ronaldos lækre luksusbiler