Kasper Dolberg

Den danske angriber Kasper Dolberg har i en alder af kun 19 år, virkelig slået igennem i Ajax og siden skiftet fra Silkebord i 2015 har han i sandhed fundet sig til rette i det hollandske. På rekordtid er han blevet fast mand på Ajax-mandskabet, der i denne sæson måtte se sig slået i kampen om det hollandske mesterskab. I alle turneringer har han scoret 23 gange i 37 gange og faktisk er han startet inde i 28 af disse kampe. Der er også kommet 8 assists fra hans støvler.

(Photo by VI Images via Getty Images)

Større europæiske storklubber som Manchester City og Chelsea har meldt deres interesse i Dolberg, der fik debut for det danske A-landshold sidste år. Liverpools træner Jurgen Klopp har beskrevet ham som ‘ en fantastisk spiller’ med en ‘fantastisk fremtid foran sig’.

Dolbergs force er ikke nødvendigvis hurtigheden, selvom han ikke er helt langsomt, så er det hans placeringsevne i feltet, er imponerer spillere og fans. Derudover er han i stand til at score alle slags mål. Både hovedet og begge ben mestrer den 187 cm-høje angriber allerede som en, der har været professionel fodboldspiller i mange år. Sammenligner man ham med de andre angribere i Eredivise er han godt med; han blev nummer tre på topscorerlisten med 14 mål, kun overgået af den tidligere FCK-spiller Nicolai Jørgensen på førstepladsen med 16 mål og Rob van Wolfsvinkel med 15 mål.

Hvem vinder?

Både Rashford og Dolberg har forskellige forcer og man kan derfor ikke direkte sammenligne dem. I skrivende stund har Dolberg flere mål i støvlerne og kommer helt sikkert til at volde United-forsvaret problemer. Spørgsmålet er så om danskeren fysisk kan hamle op med spillere som Phil Jones, Eric Bailly og Paul Pogba på midtbanen.

Ajax råder ikke over helt så mange stjerner, og på grund af det lidt lavere niveau i Eredivise, kan det sagtens være, at Rashford kan overraske de bagerste fire hos Ajax, der måske ikke er vant til at spille så hurtigt og mod så hurtige og dygtige angribere…

Hvem tror du vinder?