De to stjerneangriber spiller for hver sin rivaliserinde klub. De har begge scoret samme antal mål og været kampafgørende for hver deres mandskab. Men hvem er bedst? Den engelske landsholdsangriber eller den store belgier? 

Af David Paris

Tottenham Hotspurs træner, Mauricio Pochettino har for nyligt ytret sine holdninger om, hvilken angriber, af Romelu Lukaku og Harry Kane, som han synes er bedst. Selvfølgelig valgte han at udpege sin egen spiller, Kane, til den bedste, men er rosen berettiget? Er Kane bedre en Lukaku?

Både Evertons store belgier, Romelu Lukaku og Tottenhams engelske landsholsangriber, Harry Kane, har nettet 17 gange i denne sæson og det giver dem en delt førsteplads på Premier League-topscorer listen. Intet tyder på, at noget hos de to angribere vil får dem til at gå ned i niveau eller komme ud af form.

Kane fylder 24 år til sommer, men er allerede nu fast mand på Tottenham-holdet, der har i sinde at kvalificere sig til Champions League næste sæson. Det samme er tilfældet for Lukaku, der kom til Everton for tre år siden fra Chelsea. De er lige gamle. Lukaku er to centimeter højere end Kane og så ved de begge, i en ung alder, hvor målet står og hvordan man får netmaskerne til at blafre.

(Photo by Catherine Ivill – AMA/Getty Images)

Kane har gennem hele sin karriere spillet i London-klubben og på den måde avanceret sig op gennem rækkerne og ungdomsfodbolden. Af den grund er han lidt en fanfavorit og klubbens darling i flere forskellige sammenhænge. På den internationale scene er historien lidt en anden. Man kan ikke sige at successen er udeblevet, for det er bestemt ikke tilfældet; Kane har scoret flere mål og været kampafgørende flere gange for det engelske landshold – bare ikke på samme måde som i Tottenham.

(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

Lukaku kommer derimod fra en mere turbulent ungdom og allerede som 19 årig skiftede han fra den belgiske storklub, Anderlecht, til Chelsea og var på daværende tidspunkt udråbt til en af Europas allerstørste angrebstalenter. Spilletid på Chelseas førstehold blev der ikke meget af og tilliden fra træneren til unge Lukaku var ikke eksisterende. Han prøvede nogle lejeophold, fandt sig til rette i Everton, der købte ham fri og siden har han bombet mål ind på samlebånd i samme mængder som Kane. Internationalt kom Lukakus debut nogen tid før Kane og han er af den grund mere etableret og rutineret hvad angår landholdssammenhænge.

Brug piletasterne herunder, hvis du vil læse mere om de to angribere