Det er tid til VM-finalen. Det er endelig tid. Og Frankrig er i finalen. En af dem, der bærer skylden for at Frankrig er i VM-finalen er holdets helt store stjerne Antoine Griezmann. Eller skulle vi måske sige Grizou. Han har været eminent gennem hele turneringen og nu kan han altså selv afgøre det til fordel for hele hans nation. Han siger, at en sejr i turneringen i Rusland vil “ændre mange ting”. Et spændende udsagn for manden, kort før slutrunden annoncerede, at han under ingen omstændigheder ville forlade sin nuværende klub Atletico Madrid efter finalen var færdigsspillet.

Franskmanden var kun syv år, da Zinedine Zidane fra Frankrig var manden, der bragte VM-pokalen hjem til Frankrig i  1998 og nu – 20 på senere, kan Griezmann gøre de samme. Sammen med Olivier Giroud, Blaise Matuidi og Kylian Mbappe har Griezmann udgjort et frygtindgyende offensivt våben, der er resulteret i tre mål og to assists indtil videre. Det har givet ham øgenavnet – eller kælenavnet, Grizou. Inspireret af Zidanes kælenavn Zizou, som alle i  hele Frankrig kender.

Selv udtaler Griezmann om kælenavnet Grizou følgende: “Jeg kan ikke lide at blive kaldt Grizou for meget. Jeg er bare som jeg altid har været og derfor vil jeg ikke have et øgenavn eller et kælenavn. Jeg spiller Fortnite, træner og kan godt lide mad. Det  er mig. Og så vil jeg bare herre gerne løfte VM-trofæet. “

Griezmann bliver i Atletico Madrid: Barcelona i transferkrise men dansker kan blive løsningen

Nøglen til at vinde over Kroatien i finalen på søndag blive udover spillet på banen også fansene.  Det mener Grizou i hvert fald. Han siger, at det fansene, der skal være den ekstra mand og puste energi ind i en når man er helt flad. Han siger også, at forsvaret har en stor rolle på søndag. For hvis bare Frankrig kan holde nullet, så skal de nok få scoret et enkelt mål og så er titlen hjemme.