Antoine Griezmann

Antoine Griezmann er en professionel fodboldspiller. Han spiller for det franske landshold og for den spanske La Liga-klub Atlético Madrid som angriber. Antoine Griezmann er en rigtig målmaskine, og han er ofte den udslagsgivende faktor på både landshold og klubhold.

Antoine GriezmannFulde navn: Antoine Griezmann

Klub: Atletico Madrid

Løn: Antoine Griezmann tjener 4 millioner kroner om måneden. Det giver ham en årsløn på 48 millioner kroner.

Land: Frankrig

Født: Antoine Griezmann er født den 21. marts 1991 i den franske by Macon, som ligger 70 kilometer fra den franske storby, Lyon.

Højde: Antoine er 1,75 meter høj. Det er nøjagtig den samme gennemsnitlige højde som for mænd i Frankrig.

Vægt: Antoine vejer 71 kilo. Ifølge en BMI-udregner er Griezmann normalvægtig med et BMI på 23,18, hvilket er normaltvægtigt, men i den tynge ende for fodboldspillere.

Position: Angriber

Antoine Griezmann Klubhistorie:

Antoine startede i den lokale fodboldklub, UF Maconnais. Han var på prøvekontrakter i diverse klubber, herunder hos mægtige Lyon, som kun lå 70 kilometer fra hans fødested, Macon. Antoine blev i første omgang vraget af andre klubber på grund af hans spinkle krop. Under en prøvetræning hos den franske klub, Montpellier, i 2005 optrådte han for dem i en kamp mod PSGs ungdomsakademi. Her imponerede Griezmann flere talentspejdere i den franske hovedstadsklub og flere andre klubber, der også havde valgt at overvære kampen.

Flere tilbud på hånden – vælger Real Sociedad

Han endte med at takke ja til et tilbud fra den spanske storklub, Real Sociedad, og skrev under på en ungdomskontrakt med klubben. Han flyttede derefter til den spanske by San Sebastian, hvor klubben hører til. Hans forældre havde selvfølgelig en del betænkeligheder ved at sende deres kun 14-årige dreng til et permanent ophold i et andet land, men de gik til sidst med på det. Det er ikke nemt at sige nej til at få den største drøm opfyldt. I optakten til 2009/10-sæsonen debuterede han for den spanske klub. Træningskampene kastede 5 mål af sig i bare 4 kampe.

I september 2009 kom Antoines rigtige debut. Det var i en kamp mod Rayo Vallecano, som holdet tabte med 2-0 i den spanske pokalturnering. Blot fire dage efter kampen mod Rayo Vallecano, fik han sin debut i ligaen som indskifter i 0-0-kampen mod Real Murcia. I samme måned scorede Griezmann sit første mål som professionel i 2-0-sejren mod SD Huesca.

Den professionelle kontrakt underskrives

I april 2010 skrev han under på en seniorkontrakt med Real Sociedad, som bandt ham til klubben de følgende fem år. Kontrakten menes at være 240 millioner kroner værd. I august 2010 fik han sin første debut i La Liga. I en kamp mod Real Madrid lagde han op til et mål. I oktober 2010 scorede Antoine Griezmann sit første mål i La Liga i en 3-0-sejr over Deportivo la Coruña.

Den afgørende rolle

I april 2011, altså et år efter seniorkontraktens underskrivelse, scorede han begge mål i sejren mod Sporting Gijon. I 2011/12-sæsonen startede Griezmann på bænken i klubbens første kamp i ligaen, men som indskifter scorede han sit første mål mod FC Barcelona, de forsvarende mestre i en kamp, som endte 2-2.

I den sidste kamp i sæsonen 2012/13 scorede Antoine kampens eneste mål i kampen mod Deportiva la Coruña og hjalp dermed sit hold til at kvalificere sig til Champions League.

Skiftet til Atlético Madrid

I juli 2014 blev Antoine solgt til Atlético Madrid fra Real Sociedad for en transfer, der menes at beløbe sig til 240 millioner kroner. Han skrev under på en kontrakt, der først udløber i sommeren 2020. I Supercuppen i 2014, fik Antoine sin debut for sin nye klub i en kamp, som endte 1-1 mod Real Madrid. I september 2014 scorede Antoine sit første mål for Atlético i en kamp i Champions League-gruppespillet mod græske Olympiakos. En kamp, som Atlético noget skuffende tabte med 3-2.

I december 2014 scorede Antoine hattrick i 4-1-sejren over Athletic Bilbao i La Liga. Han blev kåret som månedens spiller i La Liga i den selvsamme måned. Antoine sluttede sæsonen af med 22 mål i 37 kampe, og var den eneste Atlético-spiller, som blev udtaget til årets hold ved en La Liga-prisuddeling.

I juni 2017 skrev han under på en forlængelse med klubben, som nu har papir på ham frem til 2021.

Idol: Griezmann fortalte i september 2016 til det verdensomspændende medie, ESPN, at hans idol er den tidligere Manchester United-spiller, David Beckham.

Tidlige liv: Antoine Griezmann blev født den 21. marts 1991 i den lille, franske landsby Macon. Hans forældre er byrådsmedlem i Macon, Alain, og Isabelle, som er rengøringsdame(!) på et hospital. Antoine tilbragte meget tid i den portugisiske by, Pacos de Ferreira, især på ferieophold.

Privatliv:

Antoine danner par med Erika Choperena. Det har han gjort i længere tid. Parret fik en datter i april 2016. Hans bror, Theo, spiller også fodbold, dog på et noget lavere niveau. Alt er dog ikke rosenrødt i pressen om Griezmann. Således befandt han sig i 2013 på en natklub i Paris forud for en vigtig kvalifikationskamp til U21 EM i 2013. Han blev udelukket fra at repræsentere Frankrig i et år sammen med fire andre landsmænd. Antoine tog dog straks affære: Han fyrede blandt andet sin gamle agent og forbedrede sit spil på banen. Dette førte til, at landstræner, Didier Deschamp, prompte udtog ham, da hans karantæne var overstået.  

Statistik: I sæsonen 2017-2018 er det blevet til 15 kampe i La Liga med 5 mål til følge. Antoine har i alt spillet over 300 kampe i den bedste spanske række og har scoret over 95 mål.

Bedste resultater:

Hans unikke spillestil og gode stabile præstationer er en stærk kombination som gjorde, at han ved EM i 2016 blev kåret som turneringens bedste spiller. Antoine har vundet en række individuelle priser såsom den gyldne støvle ved EM i 2016. Samme år blev han nummer tre ved Ballon d’Or-uddelingen.

Video: 

Antoine Griezmann Landsholdskarriere:

Udover hans flotte præstationer som angriber for den spanske klub, Atlético Madrid, har Antoine også gjort sig bemærket på det franske landshold. I februar 2010 blev han udtaget til det franske U19-landshold, der skulle spille træningskamp mod Ukraines ditto. I juni samme år blev han udtaget til U19 EM og scorede to mål i turneringen i en kamp mod Østrig, som bevirkede, at Frankrig på eget græs hev sejren i land og kunne kalde sig for Europamester i U19-regi.

I september 2010 blev Antoine udtaget til U20 VM og spillede en venskabskamp mod Portugal. Han blev også brugt som erstatning i Frankrigs U21 kamp mod Rusland.

I februar 2011 debuterede Antoine på Frankrigs U20-landshold i 2-1-sejren over England. I juni 2011 startede han inde for U21-landsholdet i et 4-1-nederlaget til Colombia. Han scorede det kampafgørende mål i 1-0-sejren over Ecuador i ⅛-finalerne ved U21 VM i 2011.

Udtagelsen til det franske A-landshold

I februar 2014 blev han udtaget til Frankrigs A-landshold, der skulle spille træningskamp mod Holland. Ved VM i 2014 scorede Antoine sit første mål for landsholdet i en pointdeling mod Paraguay. Kampen endte 1-1.

Antoine blev udtaget til Frankrigs landsholdstrup, der skulle spille EM i 2016 på hjemmebane. Han scorede i den første kamp mod Rumænien. Franskmændene sejrede med 2-1. Frankrig nåede hele vejen til finalen, men blev dog besejret af Cristiano Ronaldo og Portugal.

Frankrig Griezmann

Spillestil: Griezmann benyttes hovedsageligt som angriber. I Real Sociedad var han makkerpar med den tidligere Arsenal-spiller, mexicaneren Carlos Vela. Her blev han kendt som en klog og hurtig sprinter, der primært fungerede på kanten. Fusionen mellem det franske og det spanske, har Griezmann også taget med sig videre til fodboldbanen. Han havde evnen til at skære ind i banen, som kun få mestrer på samme vis. Hans styrke ligger ikke i afslutningerne eller fysikken, men derimod i direkte speed og et godt blik for at få og løbe ind i snævre rum med bolden.

Fremtid: Foreløbig er han en del af Diego Simeones projekt med Atlético Madrid. I løbet af vinteren 2018 er han dog blevet kædet sammen med et skifte til en række klubber i Premier League, heriblandt Manchester United og Liverpool.

Kendetegn: Antoine har nogle sære kendetegn. Et af dem er, at han på kampdage bærer underbukser med tegneseriefiguren, Svampebob Firkant – de skulle efter sigende bringe lykke, og så er alt vel tilladt? Han har også talent for at fejre sine mål med manér, for eksempel, da han i 2010 scorede et mål i kampen mod Deportiva la Coruña og fejrede målet med at sætte sig ind i en bil. Se det sjove klip her.

Se også portrættet af: Diego Costa  eller Cristiano Ronaldo

Opdatering: Antoine Griezmann er i foråret 2018 en jagtet person. Først og fremmest skulle interessen bero på FC Barcelona, men også flere Premier League klubber meldes interesserede. Der er dog endnu ikke en konkret aftale på bordet pr. marts 2018.