Arsenal giver UEFA stor kritik for valget af Baku som finalestadion i Europa League. Flere britiske statsborgere er blevet nægtet indrejse i landet.

Sokratis Papasthopoulos Arsenal

Foto: Julian Finney/Getty Images

Flere tog sig til hovedet, da UEFA annoncerede Baku som stedet, hvor Europa League-finalen i 2019. Og de hovedrystende bekymringer er blot vokset i den seneste stund. Det er blandt andet kommet frem, at Henrikh Mkhitaryan ikke kan spille med.

Tidligere i turneringen var Mkhitaryan heller ikke med. Det var dengang, hvor Chelsea mødte Karabakh, der spiller i Azerbaijan. Det skyldes det kølige forhold mellem Mkhitaryans hjemland, Armenien og Azerbaijan, hvor Baku altså ligger.

Da det stod klart, at finalen skulle spilles mellem Arsenal og Chelsea, kom det samtidig frem, at hver klub kun fik tildelt 6.000 billetter hver. Stadionet råder en kapacitet over 70.000 mennesker.

Arsenal kræver svar: Hvorfor spilles finalen i Baku?

Og nu hvor det også er kommet frem, at flere Arsenal-tilhængere ikke får lov at rejse i landet, kræver klubben nu svar af landets udenrigsministerium.

“Vi er dybt skuffede over, at problemer med transporten, gør, at UEFA kun kan gøre 6.000 billetter tilgængelige. Det er et stadion, der rummer langt over 60.000 tilskuere.

“Vi har over 45.000 sæsonkortholdere. Det er altså mange fans, der misser muligheden for at se finalen, alene på grund af transport-besvær.”

Der går i skrivende stund kun tre fly om ugen fra London til Baku, men alle sæder er optaget op til og omkring Europa League-finalen.

Andre flyture, som ikke går direkte til Baku kan tage over 10 timer.

LÆS OGSÅ: Hvordan ser Ajax’ fremtid ud?