Kilde: Pexels

Med en plads i Champions League semifinalen, en tæt kamp om det hollandske mesterskab og en af de mest spændende unge trupper i Europa, er Ajax Amsterdam tilbage på alles læber, når det kommer til offensiv fodbold og talentudvikling. I dagens marked er det svært at se nogen af ovenstående spillere gå for mindre end 60-70 millioner euro pr styk. Dette er baseret både på dagens marked, men også på at både Real Madrid står foran en stor genopbygning, alt imens PSG og Manchester City sandsynligvis vil investere yderligere, for at komme tættere på Champions League trofæet. Hvis en af disse klubber kaster kærligheden efter en af Amsterdams guldklumper, så er det svært at se dem gå billigt. Det er ofte fristende at lægge et bet live på klubbernes kampe, og i denne sæson er der i dén grad også spænding, i at forsøge at gætte hvor den nuværende Ajax-generation ender ende.
Matthijs de Ligt, Donny van de Beek, David Neres, Frenkie de Jong. FC Barcelona, Bayern München, Real Madrid, Juventus, Manchester United. Når august bliver til september, er der stor sandsynlighed for, at ovenstående klubber er i gang med at printe trøjer med ovennævnte spillernavne. 21-årige Frenkie de Jong har allerede sat sin signatur på en fem-årig Barcelonakontrakt. På rygtebasis satser Juventus og Bayern München på, at de Ligt er spilleren, som man vil bygge fremtidens forsvar op omring. Længere ovre i rygte-delen, er David Neres og Donny van de Beek potentielle forstærkninger for de fleste store engelske klubber.

Foto: Unsplash
Ajax Amsterdam med de 33 mesterskaber, seneste i 2014, går en utrolig spændende tid i møde. Ajax har altid været kendt for deres talentudvikling, og pt. har de ramt en gylden årgang der klikker på samme tid, så man både har dygtige spillere der kan sælges, og et dygtigt hold der kan vinde. Hvis klubben formår at bygge videre på dette. Det vil sige formå at erstatte de næsten uundgåelige salg, og få sammensat et slagkraftigt hold igen i næste sæson, så kan man godt se dem sætte sig på den hollandske fodboldtrone i nogle år, simpelthen grundet det økonomiske fundament man vil skabe.
Den europæiske top er der, trods deres fantastiske Champions League-sæson, stadig et stykke til. Dette skyldes primært, at ligaen ikke er stærk nok, til at holde på de bedste af de bedste spillere, der vil videre til de stærkeste ligaer. Men selvom Ajax næsten altid satser på unge spillere, vil man sagtens kunne se dem bruge penge på at dække de huller, hvor de fra tid til anden vil mangle et talent til at udfylde. Med banken fuld, vil det være muligt at få fat i profiler fra de mindre ligaer rundt omkring i Europa, eller talenter fra de små hold i de store ligaer. Især fordi disse vil kunne se at Amsterdam er et af de bedste stopppesteder på vejen imod Europas største fodboldadresser. Man kan håbe at Kasper Dolberg finder det niveau, der resulterede i rygter om skifte til de mange af de samme klubber.