Robert Pires udtaler til engelsk medie, hvem han mener Didier Deschamps bør bruge på toppen frem for Kylian Mbappé. Læs hele interviewet længere nede i artiklen. 

Af Lasse D. Drescher

Fodboldlegenden Robert Pires mener at Frankrig har chancen, for at vinde VM-slutrunden i Rusland 2018. Dog kræver det en udskiftning på angrebspositionen, hvor Pires understreger at Kylian Mbappé ikke bør starte inde.

(Photo by Catherine Ivill – AMA/Getty Images)

Den tidligere Arsenal-stjerne mener at den franske landstræner Didier Deschamps bør bruge en anden mand end Mbappé på toppen. Den franske angriber som Pires mener bør starte inde frem for stjerneskuddet Mbappé, er den nuværende Arsenal-angriber Olivier Giroud.

Den 31-årige Arsenal-angriber Olivier Giroud får ikke fuld spilletid hos Arsenal, men det ændre ikke på Robert Pires’ holdning. Det er formentlig også fordi Giroud har tendens til ofte at lave mål, når han spiller for landsholdet.

Robert Pires udtaler følgende til EveningStandard:

“Mbappé har potentiale til at blive rigtig god, og det er han. Men han er ikke en leder, og jeg tror der er et for stort press på ham. Vi skal undgå at han bliver ødelagt før hans karriere for alvor kommer igang.

Jeg er meget overrasket over valget af Mbappé i startopstillingen i nogle kampe. Jeg foretrækker 4-4-2 opstillingen, som gør at de to angribere kan blive på toppen, og holde et solidt pres på modstanderens bagkæde.

Bruger man Lacazette på toppen skal man have tålmodighed, da han lige skal have styr på bolden og situationen. Giroud er bare en stor angrebsspiller, og derfor kan han hurtigt spille den videre ved hjælp af sin fysik.

Men når det gælder verdensmesterskaberne ville jeg ikke ændre for meget. Jeg ville som Deschamps respektere hierakiet med Olivier Giroud før Alexandre Lacazette. Giroud er en spiller som man kan stole på, og han lytter altid til træneren.”

Den franske angriber Olivier Giroud har formået at lave 27 mål, for det franske landshold. De mål er så blevet scoret i løbet af 67 landsholdskampe.

Vildt: Premier League-angriber vil være med i Guiness Rekordbog 2018