Det her er virkelig en sjov liste. Her er nemlig seks klubber fra hele verden, som direkte har taget navn efter store engelske hold. Som overskriften også siger ligger klubben Arsenal de Sarandi i Argentina, men Berekum Chelsea er en ghanesisk klub. 

Af David Paris 

Fodbold begyndte rigtigt at blive udbredt til resten af verden omkring starten af 1900-tallet og de mennesker, der implementerede sporten i ukendte egne har set deres snit til at grundlægge deres egne fodboldklubber og dermed også helt frit navngive. Af den grund er der nogle ret sjove fodboldklub-navne rundt omkring i Europa.

Faktisk er der en hel del klubber, der direkte har taget navn efter større engelske klubber, som f.eks. Arsenal de Sarandi og Berekum Chelsea. Med inspiration fra den engelske medie 90min.com har vi fundet seks klubber, som netop hedder det samme som de originale engelske fodboldklubber.

Crystal Palace Baltimore – USA

Crystal Palace Baltimore er en amerikansk fodboldklub, grundlagt i 2006 af den tidligere Crystal Palace-spiller Simon Jordan i forsøget på at få udbredt Crystal Palace-brandet på den anden side af Atlanten. Klubben har samme emblem som den engelske Premier League-klub og blev kort efter grundlægningen faktisk rykket op.

(Photo by Jan Kruger/Getty Images)

De formåede dog aldrig blive en ordentligt og rigtig professionel fodboldklub og blev fire år senere, i 2010, opløst.

Everton de Vina del Mar – Chile

I den chilenske by Vina del Mar blev Chiles udgave af den engelske Premier League-klub, Everton, grundlagt. Året var 1909 og faktisk så har klubben vundet mesterskabet ikke mindre end fire gange, senest i 2008.

(Photo by Jan Kruger/Getty Images)

Chiles Everton  skal takke barnebarnet af engelske immigranter David Foxley, der på grund af inspiration fra Europa og sine forfædre, der oprindeligt kom fra Liverpool, valgte af kalde klubben Everton. Siden Chile Everton vandt det første mesterskab i 1950 har den engelske version af klubben regelmæssigt sendt penge for hjælpe på økonomiske problemer.

Det første egentlig møde mellem de to klubber fandt sted i 2010 i en venskabskamp på Goodison Park, i en kamp som Everton endte med at vinde med 2-0 på mål af Jermaine Beckford og Diniyar Bilyaletdinov.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side