Arsenal de Sarandi – Argentina

De fleste kender noget til grundlaget for navnet på Premier League-klubben Arsenal. Selve ordet arsenal betyder nemlig et sted, hvor  våben, ammunition og andet krigsmateriel opbevares. Det var angiveligt starten på Arsenals navn, ligesom deres logo også er en kanon. Ifølge Argentinas udgave af Arsenal er det samme historie, for ordet ‘arsenal’ betyder nemlig det samme på spansk.

(Photo by David Price/Arsenal FC via Getty Images)

Selvom Arsenal de Sarandi måske rigtig gerne selv ville tro på historien, så skulle historien angiveligt være en lille smule anderledes. Klubben blev grundlagt i 1957 af en gruppe Arsenal-fans i Argentina og derfor besluttede de sig selvfølgelig for at kalde deres nye fodboldklub for deres egen yndlingsklub.

Klubbens egen titel er et mesterskab i 2012 og en Copa Sudamericana-triumf i 2007. Sidstnævnte turnering svarer til de sydamerikanske Europa League.

Manchester United – Gibraltar

 

(Photo by Matthew Peters/Man Utd via Getty Images)

Den gibraltarske udgave af Manchester United fra England hedder simpelthen bare Manchester United. Klubben er også kendt som ‘Manchester 62’, men dens egentlig navn er altså præcis det samme som The Red Devils i Englands bedste række Premier League.

Gibraltar er en engelsk koloni og har været det i rigtig mange år. I 1962 ringede to lokale mænd som angiveligt hed Hr. Undery og Hr. Moberley til den daværende United-chef Matt Busby og spurgte om de måtte bruge klubbens navn og farver til at oprette et sydeuropæisk Manchester United. Busby sagde ja og i 1962 blev klubben oprettet.

Efter oprykningen til landets bedste række dominerede klubben slutningen af 1970’erne og starten af 80’erne. Efterfølgende oplevede holdet en længere nedtur, men omkring 1 år senere var klubben igen et af de bedste i Gribraltar og i 1999 kulminerede det med et mesterskab, samme år som Manchester United i England vandt den historiske treble.