Af David Paris 

Chelsea tager i aften, onsdag kl. 21, imod rivalerne fra Arsenal i semifinalen i Carabao Cuppen. Der er lagt op til en hæsblæsende kamp for Stamford Bridge, hvor det er umuligt at forudse et udfald. Vi vil dog alligevel prøve at give Arsenal nogle bud på, hvad de kan gøre for at maksimere deres egne chancer for at kommer i finalen og dermed redde noget af sæsonen med et eventuelt trofæ.

Wenger: Sørg for at få en god plads blandt tilskuerne. 

Arsenal træner Arsene Wenger kommer i kampen mod Chelsea ikke til at stå på  sidelinjen i det tekniske felt og stå og råbe og skrig. Tværtimod er han henvis til tribunepladserne, fordi han har karantæne. Han afsoner sin anden spilledag af i alt tre. Da Chelsea mødte Arsenal tilbage i februar 2017 – en kamp, der endte 3-1 til Chelsea – sad den franske træner også på tribunerne og det var en ubehagelig oplevelse, der forhindrede ham i at kommunikere ordentlig med assistenttræner Steve Bould. Wenger sagde om den oplevelse:

 

“Jeg sad ved siden af en fyr der lige pludselig sagde til mig: ‘Hej, hvordan har du det’. Jeg svarede at det gik godt og så sagde han, at han var min gartner. Jeg kendte ham ikke og han kunne ikke være min gartner. Jeg har jo ikke nogen stor have. Han var bare en Arsenal-fan, der var taget til Chelsea for at se kampen. Det var en ubehagelig og distraherende oplevelse.”

 (Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

 

Flere medier har dog skrevet, at Wenger denne gang kommer til at have mere sikkerhed, så han ikke havner ved siden af en, der kun er ude på at ødelægge det for Wenger. Derfor: Wenger sørg for at få plads, der ikke begrænser dig i din kommunikation med assistenttrænerne og spillerne på banen.

Slå koldt vand i blodet

Det lettere sagt end gjort og derfor er det endnu mere vigtigt, at Arsenal-spillerne er klar over, at de hele kampen igennem skal sørge for ikke at lade deres temperament eller dumdristighed løbe over med dem. Det er godt nok et vaskeægte London-derby og det er semifinalen, men spillerne er professionelle og derfor er de simpelthen nødt til at ikke at få røde kort.

 (Photo by Catherine Ivill – AMA/Getty Images)

Chelsea er heller ikke gode til det, men i kampene mellem de to klubber, er Arsenal klart dem, der oftest modtager røde kort fra dommeren. Det skete for Kieran Gibbs i 2014, Gabriel hidsede sig op på Diego Costa og så rødt, ligesom Santi Cazorla også har måtte forlade grønsværen før tid i 2015.

Sidst Arsenal slog Chelsea på Stamford Bridge var uden et rødt kort – så det er bliver helt sikkert en medvirken til kampens udfald.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side