172172_640_962Per Mertesacker har ikke været i nærheden af det niveau, som han viste i sidste sæson for Arsenal. I sidste sæson var ham og Laurent Koscielny et af de bedste makkerpar i hele Premier League. Tyskeren har dog aldrig formået at finde det samme niveau efter VM triumfen med Tyskland i sommer.

Mertesackers dårlige præstationer har fået manager, Arsene Wenger til, at overveje hans fremtid i klubben. Der skulle eftersigende være flere tyske klubber, som er interesserede i at tilknyttte den lange tysker. Han er efterhånden blevet 30 år gammel og hans dage i Arsenal kan være talte.

Wenger har fundet den mand, som ifølge ham er den perfekte erstatning for Mertesacker. Samuel Umititi er blot 21 år gammel og han spiller for Lyon i Ligue 1. Han har taget Ligue 1 med storm og er blevet fast mand på Lyons hold og han er også med på det franske landshold.

Han er meget hurtig og fysisk stærk, så han har bestemt de egenskaber, der er nødvendige for en Premier League forsvarer. Udover at være en fantastisk forsvarsspiller, så har han også en godt venstreben, som betyder at han også kan spille venstre back. Arsenal skulle være klar med 200 millioner for Umtiti og det er en pris, som Lyon er tilfredse med.