De store engelske klubber har naturligvis interesse i mange af de samme spillere rundt om i de øvrige europæiske klubber. Der udspiller sig en dramatisk transferkamp i hvert transfervindue og i sommer var angiveligt ingen undtagelse for Liverpool og Chelsea.

Af Anders Lang Jensen

 

Alisson kunne være taget til Chelsea i sommer, men usikkerhed om managerposten på Stamford Bridge gjorde Liverpool til det attraktive valg.

Alisson var en overgang verdens dyreste målmand, da Liverpool i sommer sendte 486 millioner kroner til Roma som tak for købet af den brasilianske landsholdsmålmand.

Senere smadrede Chelsea den rekord med erhvervelsen af Kepa Arrizabalaga. Og at Chelsea var ude efter en ny keeper, mærkede Alisson også til.

 

”Jeg tog til Liverpool af præcis samme årsager, som i sin tid var grunden til mit skifte til Roma. Det var det bedste skifte for min karriere”, siger Alisson i et interview med magasinet FourFourTwo og uddyber:

”Chelsea var ved at skifte manager, og de kunne heller ikke tilbyde Champions League-fodbold. Jeg har altid beundret Liverpools historie med de fem europæiske titler, og det ville jeg være en del af.”

26-årige Alisson har i Liverpool etableret sig som stensikkert førstevalg. Han har stået alle kampe i Premier League og Champions League indtil videre.