Af Anders Lang Jensen

I Chelsea leverer den danske midtstopper Andreas Christensen formidabelt højt niveau for tiden, hvilket har sat den ellers førværende faste mand David Luiz fuldstændig af holdet.

Tremandsforsvaret der praktiseres under italienske Conte, har ellers passet den brasilianske defensivspiller, som blev hentet i Paris Saint-Germain, da Antonio Conte overtog tøjlerne på Stamford Bridge i sommeren 2016.

Nu kan en lejeaftale komme på tale for David Luiz uden at skulle skifte til et nyt land endnu engang. En rejse til det nordlige England kan måske blive, hvad januars transfervindue står på for David Luiz. Newcastle United ønsker at hente brasilianeren.

Manager i Newcastle Rafa Benitez er en beundrer af David Luiz´ figur, og at kunne hente en defensiv kvalitetsspiller til en bundklub i den engelske Premier League er et scoop. Luiz skal have fast spilletid, og det vil Benitez tilbyde ifølge avisen The Sun.

En 6 måneders lejeaftale er temaet for den nordengelske traditionsklub. Luiz har været oppe i flere uheldige epioder og skænderier med manageren Antonio Conte, hvilket blot indikerer endnu mere på, at brasilianeren er på vej ud af døren i London-klubben.

Spørgsmålet er, om Conte vil slippe en central spiller, som også kan træde op på den centrale midtbane, midt i en vigtig sæson. Men danske Andreas Christensen har i hvert fald gjort David Luiz til en mand, der ikke får spilletid hos Chelsea.

I går meldte flere medier også, at FC Barcelona skulle være en klub, David Luiz gerne vil skifte til, men den spanske storklub ser dog ikke den samme glæde den anden vej. Brasilianeren er umiddelbart for dyr for de spanske giganter på Camp Nou.

Det vil en lejeaftale dog ikke være for Newcastle United, der netop nu ligger på en 18. plads i ligaen med 15 point. Det betyder altså, at nordenglænderne er i markant fare for nedrykning.