Denne sommer er rygterne omkring Barcelonas jagt på Liverpools Philippe Coutinho til at få øje på. Det er ingen hemmelighed, at den spanske storklub skal på jagt efter en afløser for Neymar, og næppe heller at holdet på Camp Nou ser Coutinho som et oplagt valg.

Af Anders Lang Jensen

Denne holdning deler manager på Anfield Jürgen Klopp dog ikke helt. Et salg af Liverpools helt store stjerne er flere gange blevet afvist fra tyskerens side, og ingen bud kan få den engelske traditionsklub til at acceptere og lade deres sydamerikanske superstjerne smutte denne sommer.

Men ledelsen hos FC Barcelona forsøger konstant at finde en løsning, efter Blaugrana-klubben angiveligt har fået deres første to bud på Coutinho afvist indtil videre. Der planlægges nu et tredje og forbedret bud, og her er måske noget interessant den anden vej også.

Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Kroatiske Ivan Rakitic tørner ud for Barcelona og er en vigtig brik på den centrale midtbane. Klopp er ifølge det spanske medie Don Balon interesseret i den tidligere Sevilla-stjerne, hvorfor Barcelona øjner en byttehandel, der kan bløde englænderne en smule op og måske slippe Coutinho alligevel.

For hvis Liverpools brasilianske offensivstjerne skal forlade det engelske, så ser Liverpool-manageren Rakitic som den perfekte mand til midtbanen på Anfield. Rakitic har siden skiftet fra Sevilla tilbage i 2014 stået lidt i skyggen af andre centrale midtbanespillere såsom Andres Iniesta og Sergio Busquets.

Photo by Ian Walton/Getty Images

Mediet melder yderligere, at kroaten skulle være tilfreds med tanken om at arbejde under Jürgen Klopp og et skifte til Liverpool og engelsk fodbold som helhed. Derfor får rygterne omkring en Coutinho-transfer atter nye ben at gå på med en interesse fra Merseyside-klubbens side i Rakitic.