Bayern München er den tredje rigeste klub i verden. De møder Arsenal i aften i et brag af en Champions League kamp på Allianz Arena i München. Forskellen på de økonomiske muskler mellem de to hold er hele 128 millioner euro.  Her følger en lille sammenligning:

Budget

Bayern har et anslået budget på 487,5 millioner euro ifølge Deloittes rangliste. Sponsorindtægter udgør 82 millioner euro. Deutsche Telekom betaler 25 millioner euro om året for trøjen. Adidas afleverer 57 millioner euro for merchandise. Bayern har et væld af partnere og minimum adgangsgebyret for at blive forbundet med Bayern München er 2 millioner.

Arsenals budget er på 359,3 millioner euro. Det gør dem til nummer otte i Europa og nummer fire i England. Sponsorindtægter udgør 79 millioner, og de får 40 millioner for trøjereklamen.

Læs også: top-10-de-stoerste-sponsoraftaler-i-fodbold-nogensinde/

Stadionkapacitet

Bayern har plads til 75.000 tilskuere på det top moderne Allianz Arena. Forsikringsselskabet Allianz betaler angiveligt 6 millioner euro om året for at få lov at lægge navn til.

Arsenals stadion er lidt efter med 60.362 pladser. Det anslås, at hver kamp på Emirates Stadium indbringer 4,4 millioner euro. Arsenal har nogen af de dyreste billetpriser i Europa – hvilket var baggrunden for de tyske tilskueres ‘kom for sent til kampen’ aktion ved forrige opgør.

Værdi af holdene

Det internationalt centrum for sportsøkonomi, CIES, fra Neuchatel i Schweiz har opgjort værdien af verdens førende fodboldhold. De sætter Bayern som det ottende dyreste hold i verden, og det (klart) førende i Tyskland med en anslået værdiansættelse på 337 mio euro.

Til sammenligning ‘koster’ Arsenal 305 millioner euro. Arsenal er værdimæssigt nummer fem i Premier League og nummer ni i Europa.

TV-indtægter

Arsenal er lidt foran – primært fordi TV-pengene er større i England, men også fordi de tyske aftaler er mere solidariske med de lavere rangerede klubber.

Konklusion:

Bayern er økonomisk noget foran Arsenal. Hvilket måske også understreges af, at Münchens træner Pep Guardiola får en årsløn på 125 millioner kroner. Mens Arsene Wenger må ‘nøjes’ med 83 millioner kroner.

Læs om lønningerne i Premier League her: vilde-traenerloenninger-i-premier-league/