Joachim Von And vil få julelys i øjnene og straks starte en fodboldklub, når han ser beløbene i den her artikel DET ER GODT NOK VILDT!

Der er mange penge i fodbold. Rigtig mange penge. Så mange, at de fleste professionelle fodboldspillere kan leve resten af livet i sus og dus, efter bare ti år i sporten. En af grundene til det, er fordi interessen er så stærk. Millioner af fans sidder på stadion eller bag tv-skærmene i sofaerne uge efter uge, for at følge yndlingsholdet.

Hvis mange mennesker interesserer sig for noget, tiltrækker det naturligvis folk, der gerne vil tjene penge og lave forretninger. I dette tilfælde er det sponsorerne. De spytter milliarder af kroner i de største fodboldklubber hvert år og får til gengæld kun deres firmanavn på en sølle klubtrøje. Men er det nu også så dårligt?

Svaret er nej, hvis man spørger sponsorerne, der vil gøre alt for at få ‘brandet’ deres navn. Derfor laves sponsoraftalerne og de største ti af slagsen har sporteology.com fundet.

10 – Tottenham Hotspurs – AIA og Under Armour

A.F.C. Bournemouth v Tottenham Hotspur - Premier League : News Photo

Tottenham Hotspurs tjente svimlende $39 milliioner på deres sponseraftaler sidste sæson. Det svarer til 265 millioner danske kroner.

100 af de millioner kommer fra gigant sportsundertøjsmærket Under Armour, der hvert år spytter førnævnte beløb i London-klubben. De andre 165 millioner kommer fra trøjesponsoret af firmaet AIA.

9 – Paris Saint-Germain – Nike og Emirates

PSG-Zlatan-Ibrahimovic-sait-comme-léquipe-doit-jouer-demain

Qatar Sports Investments købte hele Paris Saint-Germain-klubben i 2012, men det er ikke kun oliesheikerne fra Qatar, der putter penge i den franske hovedstadsklub.

Lige nu er PSG, som klubben også kaldes, sponsoreret af sportsmærket Nike for cirka 150 millioner kroner årligt. Derudover får klubben også råd til de mange dyre investeringer via sponsoraftalen med flyselskabet Emirates, der også sponsorer andre storklubber i Europa. De giver cirka 190 millioner kroner årligt.

Brug piletasterne herunder til at komme videre til næste side