Transfervinduet er i gang og det betyder, at klubberne kan handle spillere mellem hinanden, næsten som de har lyst. Det er ikke det som denne artikel kommer til at handle om. I stedet for at fokusere på de fremtidige transfers kigger vi i denne artikel tilbage på nogle af bedste i transfers i historien. 

Af David Paris 

Zlatan Ibrahimovic fra 2001-2004

Den store svenske landsholdspiller lignede mest af alt et fejlkøb, da han i 2001 kom til den hollandske hovedstad. Han spillede stort set ikke, og når han gjorde var det ikke overbevisende præstationer han leverede. Sæsonen efter fik klubben ny træner, Ronald Koeman og så fik Kong Zlatan, som også bliver kaldt, den spilletid, som han i følge ham selv, fortjente. Tingene gik stærkt og han vandt to mesterskaber med Ajax inden turen gik videre til større og bedre klubber.

Luis Suarez fra 2007-2011

Den nuværende FC Barcelona-spiller har i sin unge dage faktisk gjort sig i den hollandske Eresdivise. Først i Gronningen, hvor Ajax hentede ham for beskedne penge i 2007. Siden da tilbragte den uruguayanske landsholdspiller hele fire år i Ajax. Faktisk var det først i de sidste to sæsoner, at han virklig opfyldte sit fulde potentiale. I 2009-2010-sæsonen blev han årets spillet i ligaen og året efter købte Liverpool ham.

Rafael Van der Vaart – 2000-2005

(Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Da den hollandske kreatør Rafael Van der Vaart i 2000 fik sin debut på Ajax’ seniorhold, var klubben inde i en svær periode og den hollandske liga blev domineret af PSV og Feyenoord. Med med den senere Real Madrid-spiller Van der Vaart ved roret, fik de vendt skuden og allerede i 2004 var klubben hollandske mestre igen. I sin tid scorede han over 50 mål fra sin position på midtbanen og han betragtes af mange Ajax-fans som den bedste spiller i starten af 00’erne.

Wesley Sneijder fra 2002-2007

(Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

Igen var det Ronald Koeman, der fik øjnene op for endnu et talent. Året var 2002 og navnet var Wesley Sneijder. Han fik debut for klubben og blev hurtig en vigtig spiller for holdet i  jagten på flere hollandske mesterskaber. Han blev kendt som manden, der viste, hvordan man i virkeligheden skruer bolden. Han scorede mange flotte mål fra sin plads på venstrekanten og når han spillede centralt i banen, var han næsten altid garant for assists.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side