De to store europæiske storklubber Juventus og FC Barcelona har i tidernes løb leveret flere store resultater. Nu kan en transfer mellem klubberne denne sommer meldes endegyldigt ud. Et megatalent fra spaniernes akademi La Masia er købt fri af italienske Juventus.

Af Anders Lang Jensen

Den blot 16-årige angriber Pablo Moreno bliver opfattet som et af de allerstørste talenter i sin aldersgruppe, og han skifter nu tilværelsen i den catalanske storklub, FC Barcelona, ud med Juventus. Det melder den italienske storklub på klubbens officielle hjemmeside.

Ifølge pressemeddelelsen fra Juventus, så har Moreno scoret 200 mål i de seneste seks år for FC Barcelonas ungdomshold. Prisen for Moreno skulle ligge på omkring fem millioner kroner, som bliver opfattet som rent tyveri som følge af spillerens omdømme.

Aftalen mellem Moreno og Juventus er på tre år, og det forlyder, at spilleren har tiltrukket sig massevis af interesse fra andre store europæiske klubber, hvoraf engelske Arsenal skulle være en af dem.

Pablo Moreno

Spilleren bliver betegnet som en spiller, der har en god blanding af fysik og teknik. Juventus håber nu på, at det er en spiller, der kommer til at følge op på sin imponerende målstatistik fra det spanske.

De senere år har Barcelona mistet unge profiler fra klubbens berømte ungdomsakademi. Flere af de unge spillere i klubben brokker sig over den lange vej til spilletid på klubbens førstehold. Barcelona har brugt mange penge på nye spillere frem for at favorisere deres unge talenter, mener flere.

Det er ikke Morenos første klubskifte. Da han var 10 år, blev han hentet af Barcelona fra Granada.