Ifølge den tidligere ejer i AC Milan, Silvio Berlusconi, er den norditalienske klub allerede i økonomiske problemer på trods af et nyligt ejerskifte. Tidligere på året solgte Berlusconi nemlig klubben til nye, kinesiske ejere.

Berlusconi i fint selskab. Fra venstre er det Vladimir Putin (præsident for Rusland), Reccip Erdogan (præsident for Tyrkiet), og altså den forhenværende præsident for Italien, Silvio Berlusconi, yderst til højre.

AC Milan har fået en skuffende start på livet under de nye ejere fra Kina. Forretningsmanden Yonghong Li står i spidsen som bestyrelsesformand for klubben, og Rossoneri har ikke fået den bedste start på denne sæson. Heller ikke økonomisk. I hvert fald ikke, hvis man skal tro den tidligere præsident i klubben, den altid kontroversielle Silvio Berlusconi, der efterhånden har rundet 81 år. Det skriver mediet Football Italia.

Silivio Berlusconi har i mange år ejet AC Milan, og han har sågar også været præsident for Italien. Men i april i år skilte han sig altså af med sit hjertebarn.

Kinesernes køb af klubben blev finansieret af af den amerikanske hedgefond Elliott Management, der kan tage kontrol over klubben, hvis lånet ikke tilbagebetales. Hvilket ifølge Berlusconi kan blive svært for Yonghong Li og co. Og den karismatiske italiener er særligt bekymret over bestyrelsesformandens ageren.

Læs også: Pengeregn: Sådan fordeles tv-pengene i Superligaen

– Jeg ved, at der allerede er nogle økonomiske problemer. Jeg er meget bekymret over Hr. Li’s stilhed.

En dårlig placering i Serie A kan få stor betydning for klubbens fremtid. Klubben vil, ifølge Silvio Berlusconi, være i 100 millioner kroners underskud, såfremt den misser Champions League i denne sæson – og så kan det for alvor mærkes på pengepungen i klubben.

– Hvis holdet fortsætter med at præstere så dårligt, kan det ende med, at Elliott Management tager over. Men det store problem er, at klubben kan være 100 millioner euro i underskud, hvis den misser Champions League.

Siden kineserne overtog klubben er der blevet investeret stort i spillertruppen, der dog har skuffet voldsomt. Klubben ligger nemlig kun på en 11.-plads i Serie A med 13 point efter 9 kampe i sæsonen.

Læs også: Randers stjal sejren fra AaB i sidste sekund: Nu er de uden sejr i 13 udekampe i træk