Søndag aften blev der spillet kamp på Wembley. Finalen i Capital One Cuppen stod mellem Liverpool og Manchester City, og det blev en kamp, der sluttede væsentligt bedre, end den startede.

 

Af Helena Melin

 

Endelig kom dagen for 2015-2016-sæsonens første finale. For første gang i fire år var Liverpool FC kun en enkelt kamp fra at stå med et trofæ i hænderne. Modstanderen i Capital One Cup-finalen var dog ikke hvem som helst. Mægtige Manchester City var det andet hold på tavlen, og de startede med en offensiv bestående af Raheem Sterling, David Silva, Fernandinho og selvfølgelig kronen på værket, Sergio Agüero. På den anden side af midterlinjen kunne Liverpool dog supplere med Roberto Firmino, Phillippe Coutinho og Daniel Sturridge, så offensive esser var der nok af.

 

Nervøsitet og vandflaskekasteri

 

De mange topspillere i de to holds startopstillinger kunne dog ikke umiddelbart mærkes på kampen. Den første dramatiske situation fandt sted efter et kvarter, og den havde ikke noget med mål at gøre. Sakho og Can ramlede sammen i en hovedstødsduel, og efter et par mildest talt mærkværdige dansetrin faldt Sakho til jorden. Og blev liggende. Han kom dog op på begge ben igen, men efter episoden virkede han noget rystet. Dog ikke som den eneste spiller på banen.

 

Begge hold virkede simpelthen bange for at satse for meget. Derfor forløb første halvleg uden de helt store chancer, hvilket skudstatistikken på blot et enkelt mål inden for rammen fra City og ikke et eneste fra de røde også bevidner om. Det ene skud de blå havde, var dog også uhyre tæt på at gå ind. Sergio Agüero havde efter 23 minutter modtaget bolden alene med Sakho og Lucas, og formåede også at komme til afslutning efter Sakho snublede lidt over sine egne ben, men Mignolet fik imponerende vis skubbet bolden ud på stolpen.

Det blev en kort kamp for Mamadou Sakho. Foto: Clive Brunskill/Getty Images)

Det blev en kort kamp for Mamadou Sakho. Foto: Clive Brunskill/Getty Images)

Efter den situation var der dog ikke meget tilbage at gøre for Mamadou Sakho. Han blev skiftet ud, sandsynligvis på ordrer fra lægen, men det var franskmanden absolut ikke tilfreds med. Han diskuterede med Klopp, men det skal man ikke gøre. Smilet forsvandt for en sjælden gangs skyld fra trænerens ansigt, og han satte Sakho eftertrykkeligt på plads, hvilket resulterede i, at franskmanden tyrede en vandflaske fra sig i frustration og efterfølgende dækkede sit ansigt til i sin træningstrøje, da han sad på bænken.

 

Bladr videre for at læse om resten af kampen