Intensitet, infight og iltre spillere

Noget tydede på, at begge hold havde fået besked på at spille lidt mere friskt til i anden halvleg. For noget skete der i hvert fald. Allerede efter fire minutters spil kom kampens første mål, og det faldt til Manchester City. Agüero stak den i dybden til en fremadstormende Fernandinho, og fra en vinkel, hvor man ville forvente et indlæg, afsluttede han. Og der var mål. Fra en meget spids vinkel formåede brasilianeren at sparke den forbi Mignolets højre ben og over mod det lange hjørne. Endnu en gang ikke overbevisende målmandsspil fra Mignolet, og den udskældte belgier kunne se frem til mere kritik. Han formåede dog i den grad at råde bod på sin fejl senere i kampen

Anden halvleg var i modsætning til første halvleg begivenhedsrig med flere chancer, og man sad som tilskuer hele tiden med fornemmelsen af, at alt kunne ske.  Dog skete der ikke noget indtil det 83. minut, hvor Coutinho efter en del fumlen frem og tilbage i feltet endelig fik hugget forløsningen ind på en ripost fra stolpen. Stor jubel fra de mange medrejsende fans, og Liverpools nummer 10 måtte også indkassere en advarsel for sin jubelscene, hvor han både smed trøjen og sprang over banden ud til fansene. Det var han nok selv forholdsvis ligeglad med. Således var det 1-1, og den forlængede spilletid kunne starte efter en intens affære, hvor der blev uddelt seks gule kort på de 45 minutter. Ikke ét for meget – tværtimod havde dommer Michael Oliver i dagens anledning valgt, at han ville spare lidt på luften, og derfor var der flere situationer, hvor den manglende lyd af dommerens fløjte vakte undren.

Den forlængede spilletid forløb som anden halvleg med chancer til begge hold, mirakuløse redninger fra Mignolet og en meget lige boldbesiddelse. Fire minutter inden dommeren fløjtede til straffespark var det tæt på at gå helt amok, da Adam Lallana efter at have begået et frispark mod Bony blev smækket til jorden af Yaya Touré. Det ville Liverpools nummer 20 ikke finde sig i, så han sprang op og ind i ivorianeren, der forsøgte af løfte Lallana op i trøjen, og så kom spillerne stormende til og skilte dem fra hinanden. Det endte med gult kort til begge, og så var det tid til straffesparkskonkurrence.

Én ud af fire

Emre Can startede med at krølle den iskoldt ind midt i målet, og Fernandinho hamrede sit skud på stolpen. 1-0 Liverpool efter første runde. Derefter måtte Lucas se sit spark blive pareret af Caballero, og da Jesus Navas efterfølgende scorede på sit spark, var det helt lige igen.

Målscoreren Coutinho var næste mand i skudzonen, og de færreste havde nok forventet, at han ville fejle. Men efter en mærkelig skudafvikling, hvor han stoppede op og efterfølgende fik sendt et noget forkølet skud afsted, måtte han som aftenens tredje brasilianer også se et rødt kryds ud for sit forsøg. Efterfølgende var det Agüero, og han svigtede ikke. Efter et tilløb på 9-10 meter bankede han den ind, og selvom Mignolet gik til den rigtige side, kunne han ikke nå det stenhårde spark. 2-1 til City, og så begyndte det at brænde på.

Adam Lallana var manden, der kunne holde Liverpool inde i kampen, men hans ellers velplacerede skud blev endnu en gang pillet af Caballero, der utvivlsomt er blevet båret rundt i kongestol af sine holdkammerater efter kampen. Så var det hele op til Yaya Touré, og den rutinerede herre svigtede ikke, på trods af at storebror Kolo nok gerne ville have givet næste familiemiddag, hvis det var tilfældet. Det skete ikke, og dermed stod der 3-1 til Manchester City F.C. efter fire spark til hver. Det var slut, og City kunne for fjerde gang lade sig krone som vinderne af League Cuppen.

City-anfører Vincent Kompany viser høj klasse og trøster sin tidligere holdkammerat James Milner, inden han selv tilslutter i City-spillernes jubel. Foto: Catherine Ivill/Getty Images

Efterfølgende var Klopp dog ude og appellere til, at de røde ikke lod sig påvirke af kampens udfald:

”You can fall down and then you must stand up. Only silly idiots stay on the floor. We will strike back – 100 per cent”, lød det fra tyskeren.

Og der går da heller ikke længe, inden de røde har mulighed for at slå tilbage. Allerede om to dage skal de spille igen. Og modstanderen? Manchester City FC.