Af Anders Lang Jensen

Neymars omdiskuterede situation i Barcelona og et muligt skifte til franske PSG blev særligt i dag sat godt og grundigt på plads.

Photo by Denis Doyle/Getty Images

For den voldsomt store transfer parterne imellem er nu blot et spørgsmål om tid, før den brasilianske stjerne kan kalde sig Paris Saint-Germain-spiller. Barcelona bekræfter, at Neymar har fået fri og ikke ønsker en fremtid hos den spanske storklub. Avisen RMC melder om, at Neymar i morgen gennemgår lægetjek og officielt er ny PSG-spiller på fredag.

Den franske hovedstadsklub kommer med stor sandsynlighed til at udløse offensivstjernens frikøbsklausul, inden transferen kan offentliggøres. Den lyder på intet mindre end €222m svarende til 1,6 mia. kr.

Photo by Antoine Gyori/Getty Images

Med en stor transfer følger et trøjenummer selvfølgelig med. Og et drømmeskifte for enhver fodboldgal fan betyder stor spænding omkring hvilket nummer, der skal stå bag på Neymars ryg, når han render rundt på de franske fodboldstadions.

Og hvis man skal tro det brasilianske medie, Placar, så bliver det nummer 10, Neymar skal spille i. I tiden hos FC Barcelona var det nummer 11, men hos PSG følger ansvaret om det særlige nummer med. Der er ingen tvivl om, at Neymar vil blive den helt store stjerne på hjemmebanen Parc des Princes i Paris.

Det betyder, at argentinske Javier Pastore må afgive hans nuværende trøjenummer. Det sætter selvfølgelig gang i spekulationerne om et muligt exit i dette transfervindue for midtbanespilleren, der næppe vil være tilfreds med situationen.

Tidligere har Ronaldinho og Zlatan Ibrahimovic båret det ikoniske nummer for PSG. Men inden længe kan Neymar blive den nye 10´er i den franske hovedstad på en 5-årig kontrakt, der altså forventes underskrevet på fredag.