Gianluigi Buffon er en legendarisk målmand, og her fortæller italieneren lidt om hvilke Premier League-storklubber der igennem tiden har forsøgt, at hente ham væk fra Juventus.

Af Lasse D. Drescher

Den italienske stjernemålmand Gianluigi Buffon er tidligere i karrieren blevet rygtet mod Premier League. Det er ifølge Givemesport Manchester United og Arsenal som for år tilbage, viste stor interesse i Buffon.

(Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)

Gianluigi Buffon er kommet en del i fokus, eftersom at han skal stå på mål for Juventus, i Champions League-finalen. Hvor Juventus møder Real Madrid i Cardiff den 3. juni. Buffon er uden tvivl en legendarisk målmand. Måske kan Buffon sætte prikken over i’et med en Champions League-medalje.

En meget solid sidste skanse

Den 39-årige Juventus-legende har mere eller mindre været førstevalg i buret hos den italienske storklub, siden han tog turen til Juventus i 2001.

Den italienske målmand blev tilbage i 2001 solgt fra Parma til Juventus. Gianluigi er indtil videre stadig den dyrest solgte målmand. Prisen som Juventus betalte for Buffon tilbagei 2001 var omkring 400.000.000 kroner.

Gianluigi Buffon udtaler følgende til mediet:

“Ud fra de informationer jeg har fået, så har der være tre gange hvor engelske klubber, har forsøgt at hente mig væk fra Juventus. Jeg ved at Alex Ferguson og Arsene Wenger har spurgt ind til muligheden, for at købe mig.

Da Manchester City blev en storklub og fik mange penge, der ved jeg at de også forsøgte, men jeg er glad for jeg er blevet hos Juventus i de mange år. Ellers ville jeg ikke have den status, som jeg har i dag i klubben.

Der er flere grunde til at ingen af handlerne blev til noget. Selvom Premier League er en hård og speciel liga, så har jeg altid ønsket at blive hos Juventus, og være loyal overfor klubben. Jeg har også været meget succesfuld her i klubben, og der er intet som jeg vil lave om på.”

Læs også: Medie: Franske klubber jagter ny dansk landsholdsspiller