Gianluigi Buffon givet sit bud på hans top fem, over historiens farligste angribere foran målet. Der er både spillere fra år tilbage, og nogle fra nutiden.

Af Lasse D. Drescher

Det italienske medie Calciomercato har interviewet Juventus-stjernen Gianluigi Buffon. Den 39-årige italienske målmand bliver spurgt ind til, hvilke fem angribere der er de bedste i hans optik.

(Photo by Matthias Hangst/Getty Images)

Listen overrasker formentlig nogen, da vi lige så godt kan sige det nu. FC Barcelona-stjernen Lionel Messi er ikke at finde på listen, som Gianluigi Buffon fremlægger.

Gianluigi Buffon udtaler følgende til Calciomercato:

“Som fodboldspiller kan man altid arbejde og træne på at forbedre sit spil, men der er bare nogle ting og færdigheder man ikke kan lære. Instinktet som de rigtig målfarlige angribere, er ikke noget alle lige kan få.

De spillere jeg har set gennem årene, være de skarpeste og sikreste foran målet er Ronaldo, Cristiano Ronaldo, Inzaghi, Batistuta. De har alle det instinkt som gør at de kan få selv den bedste målmand til at lide.

Nu står det også helt klart at Tottenhams Harry Kane også har det instinkt, og han kan blive rigtig god. Jeg har altid ville spille mod de bedste, for at teste mig selv af. Nu hvor Harry Kane er en af de bedste, må jeg prøve at se hvordan jeg spiller imod ham.

Jeg har altid elsket at afprøve mig selv og mine evner, mod de bedste i verden. Da det altid er dejligt at blive afprøvet, på det højeste nivaue.”

Dog skriver Calciomercato at det kan være at Lionel Messi ikke er med på listen, da han ikke som sådan er en decideret angriber. Men det er Cristiano Ronaldo egentlig heller ikke, så det kan også være at det bare er Buffon som mener de andre spillere er farligere end Messi.

Læs også: Manchester United jagter tidligere PSG-profil