Af Anders Lang Jensen

Egyptiske Mohamed Salah er netop kåret til årets spiller i den engelske Premier League efter en imponerende sæson, der ikke engang er færdig endnu. Offensivstjernen var selvfølgelig også at finde på årets hold for den bedste engelske række.

Sæsonen har stået på mange scoringer for Liverpool i både Premier League og Champions League, hvor The Reds med hjælp fra den egyptiske hurtigløber er nået hele vejen til finalen. Her møder man Salahs tidligere klub AS Roma, og englænderne tager uden tvivl favoritrollen.

Men den store succes betyder også opmærksomhed fra andre klubber. Og selvom de engelske topklubber er blandt verdens rigeste, tiltrækker specielt de spanske storklubber stadig de bedste spillere til sig.

Real Madrid er i en periode sat i forbindelse med Mohamed Salah, som de ser som et glimrende kort at spille i deres nye fremtidige projekt. Spillere som Karim Benzema og Gareth Bale kan være på vej ud af vagten til sommer, og måske erstattes af navne som Eden Hazard og netop Mohamed Salah.

Den engelske avis Daily Express melder om, at interessen i den egyptiske stjernespiller blot bliver varmere og et bud forberedes i den spanske hovedstad. For at finansiere en transfer vil man smide omtrent 1 milliard danske kroner plus en spiller oveni handlen i jagten på Salah til Bernabeu.

Den 25-årige kantspiller bliver dog ingen let spiller at afgive for Liverpool, og spørgsmålet stilles fra Liverpools side, om de mange vigtige scoringer overhovedet kan købes for penge i samme værdi. Men netop det led at Liverpool får en spiller den anden vej, kan åbne op for en sensationel byttehandel.

Spillere som Marco Asensio og Isco er tidligere sat i forbindelse med Liverpool. Én af de to spanske offensivprofiler kan derfor være en part af byttehandlen og gøre Liverpool mere åben for et salg.