Celta Vigo, som er en danskerkoloni i Galicien, spiller til daglig i La Liga. Men de har for få tilskuere, og det bliver nu straffet af det spanske fodboldforbund, der har idømt den galiciske klub en bøde.

(Photo by Octavio Passos/Getty Images)

I Spanien er det vigtigt, at folk kommer på stadion, så det ser godt ud på tv. Derfor er der indskrevet i de spanske regler, at der kan uddeles bøder til klubberne, hvis der ikke er nok mennesker på de forskellige stadions.

SE OGSÅ: Officielt: Her er de nominerede til Golden Boy-prisen – fire danskere nomineret

Den regel får Celta Vigo nu at føle.

Klubben er blevet idømt en bøde, fordi der i de første to hjemmekampe har befundet sig færre end 70 procent af den samlede kapacitet på klubbens stadion, Balaidos.

Der har ganske givet været for få mennesker på stadion, og derfor kan det spanske fodboldforbund med rette tildele klubben en bøde.

Klubbens stadion har plads til 29.000 tilskuere. I de første kampe var der dog kun dukket hhv. 16.961 og 17.384 op på stadion.

SE OGSÅ: Klopps beslutning vækker vrede hos Liverpools fans: Derfor gjorde jeg det

Det vides ikke, hvor stor bøden er. Med tanke på, at det er første gang, klubben overtager disse regler, er der dog højst sandsynligt tale om et symbolsk beløb, der skulle være til at overkomme, men det vil få vidtrækkende konsekvenser, hvis danskerklubben overtræder reglerne igen.

Hele idéen med reglen er, at tiltaget skal sikre, at klubberne i Spanien gør en indsats for at folk på stadion, for eksempel reducere billetpriserne, hvis det er det, der skal til.

Celta Vigo har Daniel Wass, Pione Sisto, Andrew Hjulsager i truppen, og senest tabte de 2-1 ude til Espanyol.

Efter fire kampe i sæsonen har de lyseblå fra Galicien dog blot hentet tre point, langt fra klubbens normale standarder.

SE OGSÅ: Ekspert: Arsenal har ikke råd til at beholde denne stjerne