UEFA’s etiske og disciplinære udvalg har idømt en af Albaniens største klubber, KF Skenderbeu, en karantæne fra europæisk fodbold de næste to år. Endvidere har man tildelt den albanske storklub en bøde på 1 million euro, efter man har fundet den skyldig i matchfixing på baggrund af en undersøgelse, som har varet i to år.

(Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

Klubben blev idømt 10 års karantæne den 21. marts i år, og det var meningen, at afgørelsen skulle holdes hemmelig. Det er dog ikke gået efter planen. Dokumenterne er nemlig blevet lækket til den albanske presse, og er sidenhen blevet bekræftet af klubbens præsident, Ardjan Takaj, som også beskyldes for at være bagmanden bag matchfixingen.

Takaj har talt med de albanske medier, og her han sagt, at han håber, UEFA vil omstøde dommen efter klubbens appel.

– Vi er rene, lød det kortfattede svar fra klub-præsidenten.

LÆS OGSÅ: Mario Balotelli afslører: Derfor er jeg blevet mere moden nu

Skenderbeu har vundet fem nationale mesterskaber siden 2011. Klubben blev i øvrigt også den første albanske klub til at kvalificere sig til Champions League-gruppespillet i 2015.

UEFA mener, at i omegnen af 50 kampe menes at være under mistanke for at have været matchfixet. Det kan man læse i en 93 siders lang rapport, som blev offentliggjort i februar i år.

Siden offentliggørelsen af rapporten har folkene bag modtaget dødstrusler.

– De folk, der har arbejdet på denne sag, har modtaget anonyme dødstrusler. Formodentligt fordi man ønsker at skræmme dem og stoppe dem i deres arbejde. Det vil vi ikke finde os i, og politiet er også inde over, fortæller det europæiske fodboldforbund.

LÆS OGSÅ: OB-reserve har fået 32 minutter på banen i denne sæson: Der er interesse fra Grækenland og Sverige

Det er dog ikke første gang, UEFA udelukker folk på baggrund af matchfixing. Allerede tidligere i år valgte man at udelukke seks maltesiske U21-landsholdsspillere efter mistanke om snyd.