Af Anders Lang Jensen

Italienske Antonio Conte imponerede i sin første sæson i spidsen for Chelsea som manager, ved at vinde det engelske mesterskab i sidste sæson. I denne sæson har italieneren også fået glimrende resultater, men der hersker fortsat tvivl om Contes fremtid på Stamford Bridge.

Photo by Craig Mercer – CameraSport via Getty Images

For angiveligt kan sommeren 2018 være endestationen for den karismatiske manager. Der resterer 20 måneder af kontrakten med Chelsea, men ifølge mediet SunSport forventer ledelsen hos Chelsea ikke, at Conte bliver i hele perioden.

Derfor planlægger Roman Abramovic og øvrige ledelsesfolk i Chelsea den kommende manager, der skal tage over for Conte. Her kan erstatningen være endnu en italiener, som overtager tøjlerne. Den netop fyrede Carlo Ancelotti i tyske Bayern München er nu et tema hos London-klubben.

Photo by A. Pretty/Getty Images for FC Bayern 

Flere lukrative tilbud til den italienske manager har der været siden fyringen i den sydtyske gigantklub. Bl.a. har det været meldt på rygtebørsen, at Everton og kinesiske klubber har henvendt sig til den rutinerede italienske træner. Men det er blevet til nej for parterne, og Ancelotti øjner et Chelsea-comeback.

Ancelotti har tidligere stået i spidsen for Chelsea, og jobbet er ifølge mediet interessant for den nu tidligere Bayern-træner, som også har stået i spidsen for blandt andre Real Madrid og Paris Saint-Germain i løbet af den karriere, den 58-årige italiener render rundt med.

Photo by Paul Gilham/Getty Images

For den nuværende Chelsea-manager Antonio Conte er der interesse fra hjemlandet Italien. Her er de store klubber som Inter og AC Milan nævnt som mulige klubber for Conte, der tidligere har udtalt sig varmt omkring at arbejde i Italien igen.

Traditionen for trænerfyringerne i Chelsea er stor, hvor netop Ancelotti tilbage i 2011 fik sparket i spidsen for The Blues. Dette var efter en sæson, hvor man vandt både ligaen og en cup-turnering, men i den efterfølgende sæson trykkede ejeren Abramovic på den røde knap.

Samme historie kan ske for Conte, der i sidste sæson første Chelsea til mesterskabet, men i den nuværende efterfølgende sæson kan sige farvel til jobbet til fordel for en anden stjernemanager.