Chelsea bruger hvert år mange millioner på nye stjerner til klubben, som kan forstærke den nuværende truppen. Konkurrencen i Chelsea truppen er voldsomt hård og man skal spille op til sit bedst, hvis man ønsker en plads blandt de startende 11.Chelsea v Watford - FA Cup Third Round

Særligt på målmandsposten er konkurrencen hård. Chelsea fik i sommers den belgiske landsholds målmand, Thibaut Courtois tilbage fra lån hos Atletico Madrid, og han har siden da været mere eller mindre fast mand mellem stængerne. Dette har dog betydet, at de seneste sæsoners førstemålmand, Petr Cech har måttet tage plads på bænken.

Cech er stadigvæk en klassemålmand og det har han flere gange bevist. Derfor er situationen heller ikke holdbar, og Cech bekræfter idag, at han er klar til at skifte til sommer, hvis han ikke kan få noget mere spilletid. Cech udtaler således til engelske medier:

‘I don’t know what the club’s idea will be. It looks like it works well with me and Thibaut as a duo,’ Cech told the Idnes newspaper.

‘But that can work for one season only. I don’t want another one like this.’

Cech er “kun” 32 år gammel, hvilket ikke er specielt meget for en målmand. Han har niveauet der skal til og derfor er der også mange storklubber, der er interesserede. Klubber som, Arsenal, Real Madrid, Liverpool og Roma har alle været kædet sammen med Petr Cech og et sommerskifte.