Da den russiske rigmand Roman Abramovich købte fodboldklubben Chelsea i 2003, kan man sige, at det var starten på den enorme kapitalrevolution, der sket i fodbolden det seneste årti. Den olierige forretningsmand har eftersigende pumpet mere end én milliard engelske pund i projektet og så forstår man straks alvoren i fodbolden.

Af David Paris 

Chelsea har gennem tidens løb haft rigtig mange dygtige fodboldspillere på lønningslisten og har det også den dag i dag – selvom det ikke går helt som forventet i Premier League. Gennem årene har klubben også solgt mange spillere videre til større og mindre summer og det er dem, vi koncentrerer os om i denne artikel.

Med inspiration fra det engelske medie GiveMeSport har vi sammensat et hold af spillere som Chelsea har solgt siden 2012 og vi starter naturligvis med Petr Cech på målet.

Målmand – Petr Cech

Cech

Solgt år: 2015

Pris: 100 millioner kroner

Sidste sommer udpegede Jose Mourinho Thibaut Courtois som Chelsea-mandskabets førstevalg på målmandsposten og der var derfor ikke meget spilletid i vente for den tjekkiske målmand, der kun havde udsigt til pokalkampene, som, hvis holdet går hele vejen, kun er en 6-7 kampe. Arsenal købte ham for 100 millioner kroner og han har siden domineret The Gunners-målfeltet med sine eminente evner og store erfaring.

Midterforsvarer – Jeffrey Bruma

Solgt år: 2013

Pris: 25 millioner kroner

Den hollandske midterforsvarer fik sin fodboldopdragelse på Chelseas akademi og det kastede en førsteholdsdebut af sig i 2009. De næste fire år prøvede han at kæmpe sig til en plads på det stjernespækkede hold, men spillere som John Terry og David Luiz holdt ham ude af holdet. I stedet blev han udlejet til blandt andet PSV og i 2013 gjorde den hollandske topklub så aftalen permanent for 25 millioner kroner.

Midterforsvarer – David Luiz

PARIS, FRANCE - FEBRUARY 13: David Luiz of Paris Saint-Germain controls the ball during the Ligue 1 game between Paris Saint-Germain and Lille OSC at Parc des Princes on February 13, 2016 in Paris, France. (Photo by Aurelien Meunier/Getty Images)

Solgt år: 2014

Pris: 350 millioner kroner

I 2014 gjorde PSG Chelseas brasilianske midterforsvarer David Luiz til verdens dyreste forsvarsspiler, da de købte ham for den nette sum af 350 millioner kroner, for blot to år senere at vende tilbage til London-klubben for omkring 100 millioner kroner mindre.

Venstreback – Ryan Bertrand

Solgt år: 2014

Pris: 95 millioner kroner

Ryan Bertrand er en af de få unge spillere som gik hele vejen fra akademiet til førsteholdet. På førsteholdet slog han dog ikke igennem og nåede kun 28 kampe fra 2006 til 2014, hvor han forlod klubben for at få fast spilletid i den lidt mindre Premier League-klub Southampton. Han er kendt for sit gode venstreben og fremragende driblinger som ofte overrasker modstanderen, idet han reelt er forsvarsspiller.

Højreback – Filipe Luis

Filipe+Luis+Chelsea+v+Bolton+Wanderers+oDybBnUWvUgl

Solgt år: 2015

Pris: 110 millioner kroner

Egentlig er brasilianeren Filipe Luis venstrebenet og ventreback, men vi kunne ikke dy os og tog den tidligere Chelsea-spiller med på listen placeret på højre back. Den i dag 31-årige forsvarsspiller kom til London efter, at Atletico Madrid vandt det spanske mesterskab i 2014 og var udset til at dække venstreback. Hans spil på banen var dog forfærdeligt og han lavede mange fejl. Kun en enkelt sæson blev det til før han vendte næsen hjem til velkendte Atletico Madrid, hvor han har generobret sin plads som venstreback.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side