Så gik den ikke længere for Brasiliens fodboldlandstræner Carlos Dunga. Tirsdag blev han fyret efter den seneste skuffelse ved Copa America. Det meddeler Det Brasilianske Fodboldforbund.

Foto: EPA/Antonio Lacerda

Foto: EPA/Antonio Lacerda

Af Emil Plovgaard

Brasilien blamerede sig ved det igangværende Copa America, hvor den stolte fodboldnation røg ud efter det indledende gruppespil.

Det stod klart, da holdet tabte til Peru, der gik videre fra gruppen sammen med Ecuador.

Det er første gang siden 1987, at Brasilien må forlade turneringen så tidligt, hvilket også vidner om, at dette er en stor skuffelse for den stolte fodboldnation.

Læs også: Så er kampprogrammet for Premier League ankommet! Se det her

De seneste par år har i det hele taget ikke været nogen stor succes for hverken Dunga eller Brasilien. Da Brasilien var værtsnation til VM i 2014 var alles forventning til det brasilianske landshold, at man naturligvis ville vinde turneringen på hjemmebane.

Men i semifinalen løb man ind i en 1-7-afklapsning til de senere verdensmestre fra Tyskland, og dermed kunne turneringen ende brat for Brasilien.

Bronzekampen tabte man også. Dunga har været træner for Brasilien flere gange, men i denne omgang var perioden kun på to år, da han overtog trænerrollen i 2014.

Læs også: Onsdagens transferrygter: Chelsea jagter EM-profil