Den danske Superliga er, uanset hvordan man vender og drejer det, en udviklingsliga. Spillere, der vokser sig til profiler, bliver solgt til større og rigere klubber i Europa. Det er det samme for de forsvarende danske mestre fra FC Midtjylland.

Af Anders Lang Jensen

 

FC Midtjylland-stjernen Bubacarr Sanneh varmer op til torsdagens Europa League-kvalkamp mod New Saints med en markant udmelding. Han vil væk fra de danske mestre inden transferdeadline om to ugers tid.

Anderlecht skal være kommet med et bud på 45 millioner kroner, og midtstopperen vil til den belgiske storklub. Samtidig føler han, at FC Midtjylland er dækket godt ind på hans position efter købet af Alexander Scholz. Netop den handel burde kunne åbne op for et salg af afrikaneren.

 

”Derfor har jeg nærmest bønfaldt klubben om at slippe mig”, siger Bubacarr Sanneh til den danske avis Ekstra Bladet.

Han fastslår, at FC Midtjylland kan se frem til en forsvarsspiller, der hænger med mulen, hvis ikke klubben giver grønt lys til et skifte til Anderlecht. Sanneh forsøger sin familie i hjemlandet med økonomi, og dermed skal en mulighed som Anderlecht forfølges, når den byder sig.

”Jeg vil blive så skuffet, hvis ikke klubben slipper mig. Da vi snakkede sammen under forhandlingerne om mit skifte til FC Midtjylland, understregede de netop, at de var en klub, der var dygtig til at hjælpe spillere videre mod større klubber. Og de lovede, at de ikke ville stå i vejen, hvis det rigtige dukkede op. Det her er det rigtige for mig”, siger den brølstærke defensivspiller.

Den tidligere Horsens-stopper er med i truppen, når FC Midtjylland i aften møder TNS. Ulvene har en 2-0-sejr med fra den første kamp Wales.

TRANSFERAFSLØRING: Billeder af to nye stjerner i United-trøjen lækket