Vores alle sammens danske ven Christian Eriksen er i gang med en fremragende karriere hos Tottenham i England. Den danske offensiv midtbanespiller har en betydelig rolle på holdet, der lige nu kæmper med om medaljerne i Premier League. Faktisk er han den spiller med flest nøgleafleveringer i hele Premier Leauge. 

Af David Paris 

Det er i sig selv en flot præstation at være den spiller med flest nøgleafleveringer i en liga. At det så er danske Christian Eriksen og så i verdens hårdeste liga, Premier League, er virkelig flot. Den danske landsholdsspiller og tidligere Ajax-spiller er lige nu i gang med en imponerede sæson i den engelske hovedstadsklub Tottenham Hotspurs. Han spiller stort set hver kamp fra start og bidrager med flere mål og assists.

Det som 25-årige Eriksen er bedst til at lave nøgleafleveringer – altså afleveringer, der er optakten til en chance eller et mål. 85 af slagsen har han lavet og det er flere end alle andre spillere i Premier League-rækken, der tæller spillere som David Silva, Juan Mata, Eden Hazard og Zlatan Ibrahimovic.

Foto: Reuters / Dylan Martinez

London-klubben ligger i skrivende stund nummer to, syv point efter Chelsea, der når kommer til at løbe med mesterskabet. Holdet er inde en god stime – otte sejre i træk og med målscore på 24 scorede mål og kun fire indkasserede, tegner det godt for sæsonens sidste otte kampe.

Det eneste minus er dog, at klubben, noget overraskende røg ud til det belgiske mesterhold K.A.A Gent i Europa League-16-dels-finalerne. Men nu, hvor klubben ligger til at spille Champions League næste er dog skuffelse hurtigt glemt.