Af Anders Lang Jensen

Denne sommer solgte Chelsea deres midtbanestjerne Nemanja Matic til de direkte konkurrenter i den engelske Premier League Manchester United. En erstatning blev hentet ind fra det franske superhold AS Monaco, da Tiemou Bakayoko ankom til London.

Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images

Men det kunne have været en helt anden midtbanekriger, som blev hentet til klubben på Stamford Bridge. Det indrømmer den italienske succestræner i Chelsea, der vandt det engelske mesterskab i sin første sæson i spidsen for The Blues.

Mange rynkede da også på panden, da en stor og vigtig brik i Contes system i Matic forlod klubben til en direkte rival og konkurrent om det engelske mesterskab. I stedet skulle der en ny spiller ind, og her var belgieren en ønskespiller for Conte.

Photo by Maurizio Lagana/Getty Images

Efter salget af serbiske Matic kiggede man mod Contes hjemland Italien, hvor belgiske Radja Nainggolan tørner ud for hovedstadsklubben AS Roma. Den brølstærke midtbanemand blev rygtet mod det engelske, og den tidligere Juventus-træner fortæller nu, at disse var sande. Conte endte dog med franske Bakayoko, som også har spillet fornuftigt i sin første tid i den engelske hovedstad.

”Ja det er rigtigt, vi prøvede at hente Radja Nainggolan. Men nu er han Roma-spiller, og jeg har stor respekt for ham, Roma og mine egne spillere. Han er en rigtig god spiller. Én af de bedste midtbanespillere, men nu er han en modstander”, siger Conte på pressemødet forud for aftenens Champions League-kamp mod netop Roma.

Photo by Dave Winter/Icon Sport

I stedet for at skifte til de engelske mestre underskrev belgieren en ny aftale med den italienske storklub. Han har en stor rolle på Romas midtbane, hvor han udgør en stærk trio centralt med Daniele De Rossi og Kevin Strootman.

Efter Chelseas første to kampe i Champions League har de maksimumpoint. AS Roma er i aften værter i den italienske hovedstad, når englænderne kommer forbi i en vigtig kamp om topplaceringerne i gruppen. Udover Chelsea og Roma er gruppens øvrige hold Atletico Madrid og Qarabag.