To mål scorede Emiliano Marcondes mod AC Horsens i søndagens opgør. Dermed rykker Marcondes ikke bare alene op på førstepladsen af topscorerlisten i Superligaen. Nej, han rykkede også forbi nogle særdeles prominente navne på den europæiske topscorerliste, der går under navnet Golden Boot.

Marcondes ses her i den omvendte kamp mod AC Horsens i september i år. Her lykkedes det ikke FC Nordsjælland at vinde i en kamp, der blev 2-2. Marcondes scorede dog, ligesom i 6-0 sejren, også to gange dengang. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Golden Boot – eller årets mest scorende spiller – udregner mål således, at et mål i Superligaen ikke tæller lige så meget som et mål i La Liga eller Premier League.

Han floppede totalt i FCK – nu har han mega succes

I verdens to største ligaer tæller et mål nemlig for to, mens skarpretterne i Superligaen og en række andre ligaer under, må nøjes med at omregne ét mål til 1,5 mål.

På trods af det, er Marcondes i øjeblikket på en 16. plads på Golden Boot-listen. De 14 sæsontræffere omregnes til 21 point.

Harry Kane er ikke tilfreds med at ligge bag Emiliano Marcondes på Golden Boot-listen – derfor skynder han sig ud af banen. (Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

Dermed ligger han foran flere prominente navne. Tottenhams Harry Kane har for eksempel blot 18 point, brasilianske Neymar har 16 point, og samme antal har Juventus-angriberen Gonzalo Higuaín. Langt tilbage i feltet ligger Cristiano Ronaldo, der er inde i lidt af en scoringskrise og blot er noteret for to mål i La Liga og altså fire point.

Golden Boot-listen føres af PSG’s Edinson Cavani, der har scoret imponerende 16 mål i denne sæson og dermed er noteret for 32 point.

Cavani topper Golden Boot-listen med 32 point. Han må dog trøste holdkammeraten Neymar, som i øjeblikket kun har formået at skrabe 16 point sammen. (Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images)