12. Schweiz

Hvorfor er der aldrig nogen, der har en fidus til Schweiz? Det midteuropæiske landshold er uhyre effektive, gode til at holde på bolden og angribere og så har de spillere som Granit Xhaka og Xherdan Shaqiri, der kan afgøre kampene på egen hånd. Derudover den nye Arsenal-spiller Lichtensteiner også en del af holdet og kan kommer med en god portion erfaring. Mon vi ser Schweiz i rampelyst i år end andet end langrend og skihop?

11. England

Ja, undskyld England, men bare fordi man har høje forventinger til sig selv, så kommer man ikke selvskrevet til en plads på podiet. Det engelske landshold ser ud til at spille med en 3-5-2-opstilling – en opstilling som mange af spillerne ikke kender noget til. Vi er spændt på om det er galt eller genialt, men hælder mest til det første. Landstræner Gareth Southgate har gjort nogle mærkelige ting, herunder at gøre Kyle Walker til midterforsvarer. Måske er det ham der kan tabe, eller vinde, slutrunden for de engelske Premier League-stjerner.

 (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

10. Colombia

Colombia er et land, der altid bare klarer sig godt. Og det er på grund af de fantastiske individuelle spillere som nationen råder over. Sidste slutrunde blev James Rodriguez bedste nogensinde og den gav ham en kontrakt hos nogen af Europas bedste og største  klubber. Han er nationens helt store stjerne, men mon ikke vi ser et par talenter, der forsøger at gøre ham kunsten efter til VM 2018.

9. Croatia

Luka Modric er blandt verdens bedste midtbanespillere nogensinde. Ivan Rakitic er ikke meget dårligere og Mateo Kovacic lige så. I træningskampene har man tabt til blandt andet Brasilien med 2-0, men lige under det niveau vil vi altså mene, at Kroatien befinder sig. En giftig midtbane, der binder den lidt dårligere offensive del sammen med de gode defensive kvaliteter – som dog ikke er verdensklasse. Det er spillere som Dejan Lovren og Corluka, der skal forsøge at holde modstanderne fra at score. (held og lykke Lovren…).

8. Uruguay

Uruguay er blandt de lande, der ikke rigtig har fået den optimale opvarmning forud for slutrunde. De har nemlig kun spillet en kamp og det var mod det ‘dårlige’ hold Uzbekistan, som de selvfølgelig vandt med 3-0. Det gode spørgsmål er så, hvordan de kommer til at klare sig, når modstanderne hedder Belgien, Holland og England – for en ting er sikkert, og det er, at der skal gå meget galt, hvis ikke det sydamerikanske hold ikke går videre fra gruppen. Luis Suarez er holdets helt store stjerne, men sammen med spillere som Edison Cavani, Diego Godin, Muslere og Bentancur skal der tages ansvar. Uruguay kan nå langt – måske endda til semifinalen, men så heller ikke længere…

Suarez Uruguay