Manchester United-træner José Mourinho fortæller lidt om hans tanker, om den kinesiske Super League.

Af Lasse D. Drescher

Den kinesiske Super League er blevet en “trussel” i fodboldverden. De bruger deres store bankbøger, og forsøger og hente spillere, trænere og dommere fra Europa til Kina. Den nuværende Manchester United-træner José Mourinho har ifølge Dailystar tidligere afslået, et tilbud der kom fra en af de pengerige kinesiske klubber.

(Photo by Dave Thompson/Getty Images)

José Mourinho udtaler følgende til Dailystar:

“Jeg er enig med alle, det er et kæmpe problem. Hvis man forhandler kontrakt med en spiller, og man selv tilbyder 45.000.000 kroner om året, så vil de kinesiske klubber bare tilbyde 200.000.000 kroner mere i løn. Så er det at det store problem opstår.

Så opstår scenariet, hvor man ser hvilken slags spiller det er man har med at gøre. Vælger han den mindre løn og det høje fodbold-niveau, eller vælger han den absurd høje årlige løn. Jeg har tidligere afslået et af deres absurd store bud, da jeg ønskede at træne en europæisk topklub.

Jeg vil ikke sidde og kritiserer nogen som tager i mod pengene, det er deres valg og deres fremtid, og deres liv. De kan kun selv afgøre, hvad de tror de har bedst af i fremtiden. Andre trænere har kritiseret det, og den kinesiske tilgang til fodbolden. Jeg er kun bekymret, fordi de kan tilbyde de kontrakter og pengesumme som de kan, og der kan ingen europæiske klubber følge med.”

Læs også: Chelsea kan se frem til konkurrence fra Juventus i duellen om Schalke-spiller