Der er ingen tvivl om, at hvis der er et hold i Premier League, der har overrasket positivt i år, så er det Leicester. De har spillet så godt og målrigt at deres to offensiver kræfter har scoret flere mål i Premier League end sidste sæsons mestre Chelsea.

Det var forventet af de fleste at Leicester City skulle kæmpe for ikke at ende i nedrykningsfare. På nuværende tidspunkt ligger Leicester City nummer 1 i Premier League, og selv om sandsynligheden for at de holder fast i den førerrolle er ret lille, så er bekymringen om nedrykning stort set afblæst for holdet der nu har 28 point. Det bedst placerede nedrykningshold sidste år havde 37 point. Det er en imponerende præstation Leicester City har udført i denne sæson, og meget af æren skyldes de to offensive Leicester spillere, der virkelig har gjort en forskel for Leicester City.

Vardy og Mahrez vs Chelsea FC 20-17

Chelsea FC – sidste sæsons vindere – har i denne sæson kun scoret 17 mål i Premier League regi. Vardy og Mahrez fra Leicester har sammen scoret 20 mål.

James Vardy

WEST BROMWICH, ENGLAND - OCTOBER 31:  Jamie Vardy of Leicester City celebrates after he scores the third goal of the game for his side during the Barclays Premier League match between West Bromwich Albion and Leicester City at the Hawthorns on October 31, 2015 in West Bromwich, England. (Photo by Clint Hughes/Getty Images)

Jamie Vardy (Photo by Clint Hughes/Getty Images)

28-årige James Vardy er angriber og topscorer i Premier League med 13 mål – 4 mål foran 2. pladsen der holdes af Romelu Lukaku fra Everton. Han har en spektakulær næse for mål og er en meget dygtig afslutter. Vardy bliver på nuværende tidspunkt nævnt i mange engelske fodboldmedier som et rigtig interessant købsemne i transfervinduet.

Riyad Mahrez

NEWCASTLE, ENGLAND - November 21: Riyad Mahrez of Leicester City skips past a tackle from Paul Dummett  of Newcastle United during the Premier League match between Newcastle United and Leicester City at St. James' Park on November 21, 2015 in Newcastle upon Tyne , United Kingdom.  (Photo by Plumb Images/Leicester City FC via Getty Images)

Riyad Mahrez (Photo by Plumb Images/Leicester City FC via Getty Images)

Riayd Mahrez er 24 år og spiller oftest som offensiv midtbane. Han har i denne sæson scoret 7 mål og ligger på en delt 4. plads på topscorerlisten. Mahrez er langt mere end en målscorer, han er rigtig god til at holde på bolden og stærk i pasningspil, hvor han ofte ender med en nøgleaflevering. Dette taler også i sit tydelige spor i assists, hvor Riayd med 6 assist sammen med David Silva fra Manchester City er den spiller der har lavet næstflest assist i Premier League kun overgået Mesut Ötzil, der må betragtes som Premier Leagues absolut assistkonge.

Leicester har i øvrigt Casper Schmeichel som målmand, og det er vel traditionen tro at vi i Danmark har leveret en topmålmand til til “topklubben” i England.

Hvis Vardy scorer i Weekenden mod Manchester United, så sætter han rekord i mål scoret i følgende kampe. En rekord den tidligere Manchester United spiller Ruud van Nistelroy i øvrigt er indehaver af.

Chelsea på den anden side har ikke fået gang i deres målmaskiner denne sæson i Premier League – Måske Chelsea bare skulle købe de to Leicester spillere?

Læs også:

Uheldig afsløring af Ballon d’Or vinderen
Neymars løn – Så meget tjener Neymar Jr.